Najbolja ponuda

Žanr: romantična drama
Trajanje: 124 min.
Zemlja porekla: Italija

Glavne uloge: Džefri Raš (Geoffrey Rush), Džim Sterdžes (Jim Sturgess), Silvija Hoks (Sylvia Hoeks)
Scenario: Đuzepe Tornatore (Giuseppe Tornatore)
Režija: Đuzepe Tornatore (Giuseppe Tornatore)

SINOPSIS
Virdžil Oldman je bogat, poznat, talentovan i beskrupulozan aukcionar i kolekcionar čiji elitizam kombinovan sa opsesivno-impulsivnim tendencijama nadoknađuje njegovu usamljenost. Najveću radost daje mu njegova tajna kolekcija ženskih portreta iz svake ere i svakog žanra koju je sakupio na nepošten način i bez kajanja. Pošto je narciosoidan, ne saoseća s ljudima koje je prevario.
Kada ga kontaktira naslednica koja želi da proda izvesna umetnička dela, iznerviran je zbog toga što ona komunicira s njim samo telefonom. Ubrzo to počinje da ga intrigira, da bi konačno postao opčinjen misterijom koja je okružuje. U njegovim očima ona je savršena žena – prelepa, pametna i nedostižna. Njihov odnos uz još dvoje novih prijatelja promeniće njegov svet na neverovatne načine.
O FILMU
Film o neobičnoj ljubavi u Beču, u svetu aukcija, luksuznih hotela i finih restorana, gde se prepliću životi jednog gordog starijeg čoveka, mudrog mladića i misteriozne žene iz južnog Tirola.
O REŽISERU
Đuzepe Tornatore (reditelj)
Posle uspešnog rada na dokumentarnim filmovima i televiziji, Tornatore je 1986. snimio svoj prvi dugometražni film – "Il camorrista". Njegov sledeći film – "Bioskop Paradizo" iz 1989. godine, sada već kultno ostvarenje, doneo mu je značajna međunarodna priznanja, od specijalne nagrade žirija u Kanu do Oskara za najbolji strani film 1990. godine, kao i internacionalni uspeh. Od ostalih ostvarenja izdavajaju se "Malena" s Monikom Beluči, "Baaria", "Svi smo dobro" i druga.
Oficijelni sajt

Premijera: 23. maj 2013. godine

Ostavite komentar