najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Odumiranje

Žanr: drama
Trajanje: 108 min.

Glavne uloge: Branislav Trifunović, Boris Isaković, Dara Džokić, Emir Hadžihafizbegović, Jasna Đuričić, Novak Bilbija, Milica Janevska
Scenario: Dušan Spasojević
Režija: Miloš Pušić

SINOPSIS
Posle nekoliko mučnih godina života u Beogradu, provedenih na teškim poslovima i praćenih besparicom, 28-godišnji Janko vraća se u svoje zabito i opustelo planinsko selo sa namerom da proda zemlju i ode u Nemačku, verujući da će se tako izbaviti nevolja i konačno izboriti za svoje mesto pod suncem. Njegova usamljena majka Milica, pedesetogodišnjakinja koja već dugo živi u nadi da će se Janko vratiti, dovesti ženu i osnovati porodicu, ne samo da će se njegovoj nameri usprotiviti nego će i učiniti sve da njen sin od te namere odustane. I pored toga što će ga Milica snagom majčinske ljubavi ubeđivati da ostane i pokuša da živi na svojoj zemlji i od svoje zemlje, Janko neće odustati od svog plana. Otići će u nepoznato, dok će Milica, bolesna od tuge za sinom, ostati sama na svojoj zemlji. Ostalo je misao koja prožima ljude i predele – odumiranje.
O FILMU
Film producentske kuće "Hit and Run" rađen je po scenariju Dušana Spasojevića, autora istoimene i nagrađivane drame koja se igrala u Ateljeu 212. Svetsku premijeru imao je u Karlovim Varima. Usledilo je prikazivanje i brojne nagrade na domaćim i regionalnim festivalima. Film čiji je producent glumac Branislav Trifunović ukazuje na probleme odumiranja sela i pokušaje da se od njih pobegne.
Verujući da film u svojoj suštini mora biti angažovan, te da ukazuje na probleme i realnost koja nas okružuje, producenti i autori ističu da nema nijedne reči koja tačnije opisuje to stanje nego odumiranje. Upravo zato su odlučili da snime ovakav film, s uverenjem da on može biti glas svih onih koji veruju da se odumiranje može zaustaviti.
O REŽISERU
Miloš Pušić (reditelj)
Rođen je 1980. godine. Diplomirao je režiju na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Režirao je kratki igrani film "Uspavanka za dečaka" zasnovan na pripoveci Aleksandra Tišme. Film je prikazan na mnogobrojnim festivalima i osvojio nekoliko nagrada. S Borisom Kovačem režira srednjemetražni muzički film: "Before and After… Apocalypse". "Jesen u mojoj ulici" je njegov prvi igrani film, a "Odumiranje" drugi. Scenario za igrani film "Heroji radničke klase" upravo sprema.
Oficijelni sajt

Premijera: 5. decembar 2013. godine u Centru "Sava"

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike