najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

One direction: This is us 3D

Žanr: dokumentarni, muzički
Trajanje: 92 min.

Glavne uloge: Nil Horan (Niall Horan), Lijam Pejn (Liam Payne), Hari Stajls (Harry Styles), Zejn Malik (Zayn Malik), Luj Tomlinson (Louis Tomlinson)
Režija: Morgan Sperlok (Morgan Spurlock)

SINOPSIS
"One direction" su prvi put viđeni u britanskom rijalitiju "X Factor" 2010. godine, gde se svaki od pevača predstavio posebno. Na predlog žirija formirali su grupu koja je takmičenje završila na trećem mestu. Kada je takmičenje završeno, grupa je potpisala ugovor sa menadžerom Sajmonom Kauelom. Ovaj film je priča o dečacima koji su postali članovi jednog od najslušanijih bendova dosad.
O FILMU
Prvo su nastupili pojedinačno, a onda im je Sajmon Kauel, osnivač rijaliti programa "X factor", predložio da nastave takmičenje kao grupa. "Video sam pet solo umetnika, a to je u stvari bilo pet muzičkih zvezda koje bi postale još jače da su u grupi", kaže Kauel, producent filma. "Svideo mi se svaki od njih pojedinačno, ali nešto mi je govorilo da bi mnogo bolje radili kao grupa."
Čim su dobili naziv grupe "One direction", postali su svetska senzacija. Grupa talentovanih momaka brzo je privukla obožavateljke. Nisu izgledali, niti zvučali pripremljeno, već su odisali talentom, prijateljstvom i harizmom, kako na sceni tako i van nje. Na svim društvenim mrežama isticani su kao jedni od najboljih takmičara u programu, a obožavateljke su ih iščekivale ispred studija gde se šou snimao. Iako su takmičenje završili na trećem mestu, momci iz grupe "One direction" znali su da to nije kraj njihovom zajedničkom nastupanju.
Potpisali su ugovor s Kauelovom izdavačkom kućom i odmah se bacili na snimanje albuma. U njegovom stvaranju učestvovali su tekstopisaci koji su sarađivali sa svetskim zvezdama poput Britni Spirs, Lejdi Gage i Dženifer Lopez. Njihov prvenac – "Up All Night", napravio je 2011. godine veliki bum u muzičkom svetu, a pesma "What Makes You Beautiful" postala je najveći hit već u pretprodaji. Sledeći album – "Take me Home", doneo im je još jednu uspešnu godinu, a pesmom "Live While We’re Young" skočili su na prvo mesto.
Poslednja turneja, koja se prenela i na 2013, odvela je Nila, Zejna, Lijama, Harija i Luja u najrazličitije delove sveta, od Evrope, Severne Amerike, Kanade, Australije, Japana do Novog Zelanda. Sajmon Kauel kaže: "Kod ovih momaka sviđa mi se to što ništa ne uzimaju zdravo za gotovo i cene ono što im se dešava. Oni preživljavaju i nastaviće tako, prvo zato što su pametni, a drugo zato što razumeju publiku i poštuju svoje fanove." Reditelj Morgan Sperlok sa zadovoljstvom je pristupio realizaciji filma: "Jedna od stvari koje sam želeo da uradim od početka svoje karijere jeste da napravim dokumentarac. Stvaranje nečeg toliko uspešnog kod šireg auditorijuma, a ovde je reč o velikoj priči, jeste ono što vas uvlači u njihove živote i vi postajete deo toga. Ujedno je bilo zabavno i privlačno raditi sve to, jer ipak oni proizvode savršenu muziku."
Sperlok smatra da su momci veoma harizmatični, ali da čvrsto stoje na nogama kada je reč o njihovoj ogromnoj popularnosti. "Neverovatno je koliko su ovi momci prizemni s obzirom na količinu ludila koja ih okružuje svakodnevno. To mi se najviše sviđa kod njih", kaže reditelj i napominje da to što je reč o petorici momaka koji dobro izgledaju nije presudno, jer se to često sreće.
Film o Nilu Horanu, Zejnu Maliku, Lijamu Pejnu, Hariju Stajlsu i Luju Tomlinsonu prikazuje se u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu od 29. avgusta.
Oficijelni sajt

Premijera: 29. avgust 2013. godine

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike