Operacija Hromit (video)

Žanr: akcija, drama, istorijski, ratni
Zemlja porekla: Južna Koreja
Trajanje: 111 min
Glavne uloge: Liam Neeson, Jung-jae Lee, Beom-su Lee
Scenario: Man-Hee Lee, John H. Lee, Sean Dulake
Režija: John H. Lee

SINOPSIS

Film je inspirisan istinitim događajima i prati bitku kod Inčona, u ratu između Severne i Južne Koreje, kada su snage UN organizovale iznenadni napad protiv severa. Pre pokretanja operacije „Hromit“, američki general Daglas Mekartur (Lijam Nison), poslao je osam članova korejskog organa za komunikaciju na tajni zadatak, koje je predvodio južnokorejski poručnik Jang Hak-So, sa ciljem da uspešno sleti na Inčon.

O FILMU

Film inspirisan istinitim događajima „Operacija Hromit“ režirao je Džon H. Li, a glavnu ulogu tumači Lijam Nison. Nison je u jednom intervju izjavio „Šanse za uspešno sletanje bile su 1:5000. To je odluka koju je general Mekartur morao da donese, znajući da će milioni života biti u pitanju. Zbog toga sam postao jako svestan odluka koje naši lideri, naši političari, moraju svakodnevno da donose. Možda ne svakog dana, ali tokom svojih mandata“.

Nisonu nije prvi put da glumi u filmovima sa ratnom temom, setimo se filma Šindlerova lista, ali u ovom ostvarenju igra Daglasa MekArtura, američkog generala sa pet zvezdica, koji je predvodio snage Ujedinjenih Nacija u Korejskom ratu. On je bio veliki vojskovođa, ali je sklonjen sa svoje pozicije nakon što je počeo da daje izjave koje su se kosile sa američkom spoljnom politikom tog vremena.

Film Operacija Hromit rađen je u produkciji južnokorejske kompanije „Taewon Entertainment“, a scenario je napisao Li Men Hi.

Oficijelni sajt: In-cheon sang-ryuk jak-jeon (2016)
Premijera: 17.novembar 2016. godine

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar