najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ostavljeni (video)

Žanr: drama, triler
Trajanje: 94 min

Glavne uloge: Gael Garsija Bernal (Gael Garcia Bernal), Džefri Din Morgan (Jeffrey Dean Morgan), Alondra Hidalgo
Scenario: Honas Kuaron (Jonas Cuaron), Mateo Garsija (Mateo Garcia)
Režija: Honas Kuaron (Jonas Cuaron)

SINOPSIS

Priča filma „Ostavljeni” prati Mojsesa (Gael Garsija Bernal) koji sa grupom imigranata putuje preko komplikovanog dela Sonorske pustinje koju niko ne čuva, pokušavajući da ilegalno pređe granicu i uđu u SAD. Njihov san o boljem životu prekinuće Sem (Džefri Din Morgan), poremećeni odmetnik koji granični zakon uzima u svoje ruke. U pratnji svog psa, Sem, počinje da „lovi” grupu nenaoružanih muškaraca i žena imigranata koji su se našli tu, pucajući u jednog po jednog. Mračna igra mačke i miša je počela, a Mojses mora nadmudriti lovca, kako ne bi postao nova žrtva ove puste zemlje.

O FILMU

Honas Kuaron, autor visokobudžetnog projekta „Gravitacija’“, na kojem je radio zajedno sa svojim ocem Alfonsom Kuaronom, donosi potresan film „Ostavljeni”, u kom su glavna tema rasizam i imigranti. Francuski umetnik, Vudkid radio je muziku za film „Ostavljeni”. Od 12 pesma koje su se našle na ovom saundtreku pesma „Land of all” se najviše izdvojila.

Ovaj film označava posebno i lično putovanje u pripovedanju za pisca, reditelja, urednika i producenta Honasa Kuarona, koji je proveo poslednjih sedam godina radeći na ovoj priči. U jednom intervjuu izjavio je: „Iskoristio sam svoje putovanje kroz jugozapad SAD-a gde sam naišao na ljude i priče o surovim putovanjima imigranata u potrazi za boljim životom. Bio sam veoma dirnut njihovim iskustvima i prosto sam morao da njihove priče ispričam kroz film.

Još pre „Gravitacije”, bio sam veoma zainteresovan za temu filmova u kojima se publika povezuje sa pričom i karakterom na veoma visceralan način. Hteo sam da stvorim napeti film koji će da uključi publiku u iskustvo imigranata i takođe im omogući da razmisle o ovoj veoma komplikovanoj temi današnjeg sveta.”

Uz Bernala i Morgana, tu je glumca Alondra Idalgo. Producent filma je Alfonso Kuaron, a za scenario, pored Honasa Kuarone zaslužan je i Mateo Garsija. Film „Ostavljeni“ je dobitnik FIPRESCI nagrade na Filmskom festivalu u Torontu.

Oficijelni sajt: Desierto (2015)
Premijera: 6. oktobar 2016. godine

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.