Otvorena (video)

Žanr: drama, horor
Trajanje: 75 min
Zemlja porekla: Srbija

Glavne uloge: Jelena Puzić, Milena Đurović, Sava Kesić, Jelena Angelovski
Scenario: Momir Milošević
Režija: Momir Milošević

SINOPSIS

Prijateljstvo između Sare i Alise pronalazi čudan i nagli kraj nakon što Sara ispovedi svoje porive, koji premašuju želje tela. Pod pritiskom okoline, Alisa postaje otuđena, ostavljajući Saru da se bori sa košmarnom usamljenošću i represijom, koja poprima monstruozan oblik.

O FILMU

Dugometražni igrani film „Otvorena” je filmski debi mladog filmskog reditelja Momira Miloševića. Ceo film je ispričan iz perspektive Sare, devojke frustrirane zbog sredine i okolnosti koje joj ne dozvoljavaju da u potpunosti ispolji osećanja, čak i onda kada je to sastavni deo tinejdžerskog ispitivanja sebe.

Kao scenarista i reditelj, Momir Milošević u svom debitantskom ostvarenju demonstrira da nešto tako netaknuto i savršeno – iskrene ljudske emocije – mogu da se okarakterišu kao pogrešne i da prouzrokuju slom osobe koja nije spremna da takve emocije prihvati.

Pored glavnih glumica, Jelene Puzić i Milene Đurović, pojavljuju se i Jelena Angelovski i Sava Kesić. Film „Otvorena“ oličen u crno-beloj fotografiji – originalan je film, po rečima kritičara, koji pokreće revoluciju u srpskoj kinematografiji.

O REDITELJU

Momir Milošević rođen je 1989. godine, u Beogradu. Do završetka srednje škole, snimio je nekoliko kratkih filmova. Godine 2011. diplomirao je na Londonskoj filmskoj akademiji. Tokom studija, komponovao je muzičke teme za nekoliko kratkih filmova i naznačio važnost muzike i zvuka kao srž atmosfere filma. Po završetku akademije, režirao je film “Intenzivni udarac u glavu” (2012), sarađujući sa iskusnim profesionalcima filmske industrije. “Otvorena” je njegov debitantski dugometražni film.

Oficijelni sajt: Otvorena (2016)
Premijera: 29. septembar 2016. godine

Ostavite komentar