najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Ovako je sa 40

Žanr: komedija
Trajanje: 134 min.
Premisa: Kao nastavak "Zaglavilo se"

Glavne uloge: Pol Rad (Paul Rudd), Lesli Man (Leslie Mann), Mod Apatou (Maude Apatow), Megan Foks (Megan Fox), Džejson Sigel (Jason Segel), Melisa Makarti (Melissa McCarthy), Džon Litgou (John Lithgow)
Scenario: Džad Apatou (Judd Apatow)
Režija: Džad Apatou (Judd Apatow)

SINOPSIS
Posle više godina braka, Pit živi u kući okružen ženama: ženom Debi i njihovim dvema ćerkama, osmogodišnjom Šarlot (Ajris Apatou) i trinaestogodišnjom Sejdi (Mod Apatou). Dok se bude borio da održi svoju izdavačku kuću u životu, on i Debi moraće da otkriju kako da oproste, zaborave i uživaju u ostatku života – pre nego što poubijaju jedno drugo.
O FILMU
Pet godina nakon što nas je scenarista/reditelj Džad Apatou upoznao s Pitom i Debi u filmu "Zaglavilo se", Pol Rad i Lesli Man repriziraju svoje uloge muža i žene koji se bliže prekretnici u filmu "Ovako je sa 40", nefiltriranom, komičnom prikazu života jedne američke porodice.
U četvrtom rediteljskom poduhvatu, Apatou objašnjava šta je sve potrebno da bi jedna porodica skladno živela. Iz toga će proizaći duboko iskren prikaz izazova i lepih stvari koje donose brak i porodica u moderno doba. Kroz rediteljev objektiv, koji se nikad ne zatvara, ispratićemo tri nedelje života jednog para i njihovo kretanje kroz seks i ljubav, poslovne uspehe i finansijske poteškoće, starenje roditelja i sazrevanje dece.
Zvezdana ekipa glumaca koji igraju porodicu i prijatelje, kolege i komšije predstavljaju imena koja smo već zapazili u Apatouovim prethodnim projektima, kao i neke nove zvezde komedije. To su Džon Litgou, Megan Foks, Kris O’Daud, Džejson Sigel, Melisa Makarti, Grejam Parker, Lina Danam, Eni Mamolo i mnogi druge.
REŽISER O FILMU
"U poslednje vreme prihvatio sam činjenicu da je pisanje neka vrsta istraživanja sopstvenih osećanja. Pokušavam da razlučim kako se osećam povodom svog života, dok u isto vreme želim da stvorim nešto zabavno", kaže režiser i scenarista Džad Apatou. "Dosta sam razmišljao o tome gde se, sa svoje 44 godine, trenutno nalazim", nastavlja on. "Ne znam da li je u pitanju kriza srednjih godina ili obično sagledavanje, ali definitivno sam razmišljao o svom životu. Dođeš u određene godine i shvatiš da je to tvoj život. Nećeš preskakati prepone na Olimpijadi niti ćeš živeti u švajcarskim planinama. Ovo je moj život i moja porodica. Ovo je moj posao i brzina kojom ćelavim. Onda odlučiš kako ćeš to prihvatiti. Generalno sam oduševljen svojim životom, ali Lesli i ja se često pitamo zašto nam neki aspekti života i veze nisu lakši. Ovaj film istražuje neka od tih pitanja."
Kad je počeo da piše scenario za "Ovako je sa 40", Apatou je razmišljao o tome u kakvoj situaciji bi Pit i Debi bili pet godina pošto smo ih prvi put upoznali u filmu "Zaglavilo se". On nam objašnjava: "Debi je neko ko se zaista stara da sve bude kako treba. Ona obožava svoju porodicu. Trudi se da svi imaju savršeno iskustvo, savršeno detinjstvo. Želi da sve bude savršeno, ali svojim perfekcionizmom sve ljude dovodi do ludila." Njen muž prolazi kroz potpuno drugačije probleme: "Pit je odsutan. Ima probleme zbog kojih je totalno otupeo. Jede mnogo kolača. Ne brine o sebi. Nervozan je zbog toga što mu se posao raspada, ali ne želi da kaže Debi koliko je situacija loša. Tako da se on polako raspada."
Kad je Apatou započeo produkciju, ekipa se poistovetila s određenim delovima priče. On se priseća: "Ono što je stvarno dobro jeste to što su mi mnogi članovi ekipe filma govorili stvari poput: ‘I ja sam se ovako posvađao sa ženom pre nekoliko dana’, tako da se nadam da će to što je specifičan doprineti njegovoj univerzalnosti."
Oficijelni sajt

Premijera: 13. februar 2013. godine u bioskopima "Cineplexx"

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.