najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Ovčica Šone

Žanr: animirani, avantura, komedija
Trajanje: 85 min.

Glavne uloge:Džastin Flečer (Justin Fletcher), Džon Sparks (John Sparkes), Omid Djalili
Scenario:Mark Barton (Mark Burton), Ričard Starzak (Richard Starzak)
Režija:Mark Barton (Mark Burton), Ričard Starzak (Richard Starzak)

SINOPSIS

Sve je idilično na pastoralnoj farmi u kojoj Šone živi sa svojim drugarima. O njima se brine nežan i dobroćudan farmer, trudeći se da životinje žive spokojno i bezbrižno. Ponekada ih samo uznemiri njihov prijatelj poštar, majstor i po koji stanovnik obližnjeg seoceta. Jednog tmurnog dana, farmer nestaje i družina sa farme postaje zabrinuta za svog gazdu. Hrabri Šone odluči da pređe preko svojih strahova i gazdu potraži u velikom gradu u koji su načuli da je odveden. Kako će se ovčica Šone snaći surovom svetu i da li će pronaći svog gazdu, ostaje da vidimo u ovom filmskom ostvarenju.

O FILMU

U produkciji studija „Aardman Animations“, koji nam je doneo „Valasa i Gromita“, „Pirate“, „Piliće u bekstvu“ – dolazi nam !stop-motion! avantura o ovčici Šonetu. Ovog junaka sa udaljene britanske farme publika poznaje iz kultne televizijske serije, a autori su odlučili da publici poklone i priliku da Šoneta vide i na velikom ekranu. Tako Šone sa svojim drugarima dolazi u bioskope u najvećoj avanturi do sada.

Studio „Aardman Animations“ poznat je po tome što je usavršio jedan od najkomplikovanijih sistema animacije u filmskoj industriji, „stop-motion“ proces, korišćen i u produkciji „Ovčice Šoneta“. Stop animacija omogućava stvaranje privida kretanja stvari koje su inače nepokretne jednostavnim trikom: pomoću kamere koja može da snima kadar po kadar snima se željena scena, zatim se objekt koji treba animirati samo malo pomeri i okida se sledeća slika i tako dalje. Zahvaljujući nesavršenosti ljudskog oka, odnosno njegovoj tromosti, ako se slike u projekciji smenjuju dovoljno brzo, videćemo pokret, animaciju.

Oficijelni sajt:

 

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar