Paterson (video)

Žanr: komedija, drama, romansa
Trajanje: 118 min

Glavne uloge: Adam Driver (Adam Driver), Golšifteh Farahani (Golshifteh Farahani), Nellie
Scenario: Džim Džarmuš (Jim Jarmusch)
Režija: Džim Džarmuš (Jim Jarmusch)

SINOPSIS

Paterson (Adam Driver) je vredan vozač autobusa i ima svoju dnevnu rutinu. On posmatra grad i sluša deliće razgovora dok dovozi i odvozi putnike. Paterson takođe piše pesme, vodi psa u šetnju i popije po jedno pivo u baru nakon smene na poslu. Laura je njegova voljena supruga, koja veruje u njegov talenat za pisanje, čeka ga kod kuće, sa novim idejama.

O FILMU

Slični tekstovi

Film „Paterson“, najnoviji je film čuvenog američkog reditelja, najznačajnijeg predstavnika nezavisnog američkog filma, Džima Džarmuša. „Paterson“ prati priču o istoimenom glavnom junaku, sanjaru, pesniku i vozaču autobusa istoimenog grada u Americi. Njegov svaki dan je u svojoj osnovi indentičan, on se budi, gleda u sat, ljubi svoju devojku Lauru, doručkuje žitarice, odlazi na posao, večera, izvodi psa u šetnju i pije pivo u obližnjem baru. Ali ipak svakoga dana se dešavaju trenuci koji taj dan čine posebnim i koji mogu biti inspiracija za njegovu skrivenu strast – pisanje poezije. Dok Paterson ima samo jednu strast, njegova žena Laura svakog dana želi nešto novo i žudi za novim stvarima.

Pomalo neobična romansa između glavnih junaka, situacije i humor – karakterističan za svet Džima Džarmuša, obećavajući još jedno uživanje za njegove ljubitelje. Glumcu Adamu Drajveru Džarmuš je poverio ulogu Patersona, dok ćemo Golšifteh Farahani gledati u ulozi Laure. Džarmuš je poznat po tome da često sarađuje sa poznatim glumcima, daje im uloge nekarakteristične za njih i izvlači njihov maksimum, prikazujući nam fantastičnu glumu.

Film je domaću premijeru imao na 45. Festu, gde je i osvojio nagradu publike.

Oficijelni sajt:

Paterson (2016)
Premijera: 45. FEST

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar