najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Plava soba

Žanr: drama
Trajanje: 76 min.
Zemlja produkcije: Francuska
Originalni/engleski naziv: La chambre bleue/The Blue Room

Glavne uloge:Metju Amalrik (Mathieu Amalric), Lea Draker (Lea Drucker), Stefani Klo (Stephanie Cleau)
Scenario:Metju Amalrik (Mathieu Amalric), Stefani Klo (Stephanie Cleau), Žorž Simenon (Georges Simenon)
Režija:Metju Amalrik (Mathieu Amalric)

SINOPSIS

Za Žilijena i Ester, ne postoje pravila kada se sastaju u plavoj sobi u hotelu „Des Voyageurs“. Njihova preljubnička afera je opojna, strastvena – i opasna. Nakon pitanja: „Ozbiljno, Žilijen, kada bih ja postala slobodna, da li bi ti takođe mogao da se oslobodiš?“ – ostaje muk, tišina. Ubrzo napuštaju plavu sobu omamljeni od strasti. Žilijen ubeđuje sebe da sve to nije značilo ništa, vraća se svojoj ženi i ćerci. Nastavlja život uspešnog porodičnog i poslovnog čoveka. Uskoro se njegov život pretvara u noćnu moru iz koje nema izlaza. Suočen sa policijskom istragom i suđenjem, pita se – za šta je zapravo optužen. Secira sećanja, priziva svaki pogled, ali uzalud…

O FILMU

Plava soba, prevara i razorna moć požude. „Plavu sobu“ je Metju Almarik, glumac koji snima već četvrti film kao reditelj, zasnovao na istoimenoj noveli Žorža Simenona, koga nazivaju francuskom verzijom Agate Kristi, mada je sličniji Patriši Hejsmit. Postoje sile koje čine da „normalni“ ljudi rade stvari koje „nisu normalne“ – ovo je film o tim silama, začinjen smrću, zločinom i misterijom.

Moderan, senzualni psihološki triler „Plava soba“ je film proslavljenog glumca i reditelja Metju Amalrika, Na prošlogodišnjem Kanskom festivalu „Plava soba“ je prikazana je u selekciji „Izvestan pogled”, dok je beogradska publika bila u prilici da gleda film o okrutnosti, bezobzirnoj požudi i nemilosrdnoj krivici u okviru 20. Festivala autorskog filma.

Oficijelni sajt:

 

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar