Pod pretnjom (video)

Žanr: akcija, drama
Trajanje: 94 min
Zemlja porekla: Kanada

Glavne uloge:
Džejson Momoa (Jason Momoa), Džil Vagner (Jill Wagner), Zahn McClarnon
Scenario:
Michael Nilon, Thomas Pa’a Sibbett
Režija:
Lin Oding (Lin Oeding)

SINOPSIS

Nakon što kamion sleti sa puta, sakrivaju robu u usamljenoj kolibi u šumi u nameri da se kasnije vrate po nju. Plan im kvari mladi drvoseča Džo Brejven (Džejson Momoa) koji sa porodicom dolazi da zatvori kolibu zbog oluje i tu pronalazi heroin. Kriminalci odlučuju da pobiju celu porodicu i time uklone svedoke, ali ni to ne ide po planu. Drvoseča kreće u borbu za svoju porodicu na život i smrt.

O FILMU

Sve popularniji Džejson Momoa stiže u domaće bioskope u novom akcionom filmu „Pod pretnjom“, reditelja Lina Odinga, nekadašnjeg koordinatora kaskadera. Film nas vraća u zlatno vreme dobrih akcionih filmova, osamdesete i devedesete godine, kada su naročito bili popularni snagatori koji su sami snimali sve svoje scene.

Film je sniman na autentičnim lokacijama maltene zaleđene Kanade, a scene borbi, koje su pažljivo osmišljene i pripremane, istakle su glavnu zvezdu filma, Džejsona, koji ističe značaj akcionih filmova. „Ljudi vole akcione filmove, vole da gledaju akcione scene. Pritom, ogroman trud i napor stoje iza tih scena. I to je vid umetnosti u filmu. Šteta je što ne postoje nagrade, tipa Oskar za akcione scene“.

Momoa ne krije da je uživao snimajući, iako su uslovi bili veoma teški. „Bilo je jako hladno, i samim tim iscrpljujuće. Ipak smo imali ozbiljne koreografije tih scena borbi, koje snimate po velikom snegu i dubokom minusu, ali vredelo. Mislim da će svi ljubitelji dobre akcije uživati“, dodao je Momoa. U filmu igraju i sjajni Stiven Leng kao i Džil Vagner.

Oficijelni sajt: Braven (2018)

Premijera: 15. februar 2018. godine

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike