Pokradi lopova (video)

Žanr: krimi, triler
Trajanje: 96 min
Zemlja porekla: Španija/Argentina, 2016

Glavne uloge: Luis Tosar, Rodrigo De la Serna, Raul Arevalo, Hose Koronado, Patrisjia Viko
Scenario: Jorge Guerricaechevarria
Režija: Daniel Calparsoro

SINOPSIS

Grupa lopova, predvođena čuvenim Urugvajcem, planira pljačku banke u Valensiji. Cilj im je da obiju što više sefova i pobegnu kroz iskopan tunel, koji banku povezuje sa napuštenom metro stanicom. Međutim, službenik odnosa sa javnošću predsednika španske Vlade otkriva da su lopovi, u stvari, u potrazi za inkriminišućim podacima o bivšem članu kabineta Gonzalu Sorijanu, koji je pao u komu posle saobraćajne nesreće.

Pravu istinu o cilju pljačke – sefu sa brojem 314, gde su sakrivena škakljiva dokumenta, zna samo Urugvajac. Tako je trebalo da ostane, da pljačka nije krenula po zlu. Tunel do metroa, planirana odstupnica pljačkaša, biva poplavljen usled obilnih padavina, zbog čega oni ostaju zarobljeni. Novonastala situacija izazvaće nepoverenje i sukob među članovima bande, što će dati odgovor na suštinsko pitanje: “Ko koga pljačka?”

O FILMU

Najnoviji špansko-argentinski visokobudžetni hit triler „Pokradi lopova“, nastao je pod režiserskom palicom Daniela Kalparsora, po scenariju dobitnika nagrade Goja – Horhea Gerikaečevarije (za ”Ćeliju 211“, a njegovog pera je i delo ”Živo meso“ Pedra Almodovara iz 1997). Reč je o hvaljenoj krimi-akciji, kako od publike tako i od kritike, a najbolja preporuka joj je činjenica da je sa budžetom od 7.000.000 dolara inkasirala, samo na španskim bioskopskim blagajnama, čak 14.000.000 dolara. Film se sa velikim uspehom prikazovao u Argentini, Rusiji, Velikoj Britaniji, Urugvaju, Portugalu, Grčkoj i Čileu.

Oficijelni sajt: Cien anos de perdon (2016)
Premijera: 13. oktobar 2016. godine

Ostavite komentar