U trendu

Porodične veze

Žanr: komedija/akcija
Trajanje: 95 min.

Glavne uloge:

Majkl Daglas (Michael Douglas), Albert Bruks (Albert Brooks), Kendis Bergen (Candice Bergen), Robin Tjuni (Robin Tunney)

Scenario:

Endru Bergman (Andrew Bergman), Net Moldin (Net Mauldin), Ed Salomon (Ed Salomon)

Producenti:

Bil Gerber (Bill Gerber), Eli Samaha (Elie Samaha), Džoel Sajmon (Joel Simon), Bil Todman (Bill Todman Jr)

Režija:Endru Fleming (Andrew Fleming)

SINOPSIS

Kada su se očevi mladenaca, Stiv Tobijas (Majkl Daglas) i Džeri Pejser (Albert Bruks) upoznali kako bi proslavili to što će se njihova deca uskoro venčati, sve je krenulo naopako. Dr Džerom Pejser je lekar blage naravi; njegovi dani organizovani su tako da u njima ne postoji nijedan mogući izvor stresa. U torbici uvek nosi sterilizovanu čašu (za slučaj da mora da pije vodu bilo gde van sopstvenog doma), svoj omiljeni keks – za slučaj da mu između dva obroka padne nivo šećera, kao i lični sigurnosni alarm – za svaki slučaj.

Istovremeno, neustrašivi pripadnik CIA, Stiv Tobijas, juri kroz život poput projektila željnog akcije. Dani mu se sastoje od izbegavanja metaka, krađe privatnih aviona i pregovaranja s međunarodnim krijumčarima oružja. Svojim nepredvidljivim životnim stilom oterao je (bivšu) suprugu Džudi (Kendis Bergen) u sanatorijum, gde je potražila utočište i mir, a odgovoran je i za prilično zategnute odnose sa sinom Markom (Rajan Rejnolds) – i to do te mere da se teško mogu popraviti.

U međuvremenu je potencijalnom prijatelju Džeriju priuštio priličnu dozu predbračne nervoze. Stivovi dramatični dolasci i odlasci, njegovo zagonetno spominjanje ruske begunke Olge, kao i njegova borba s naoružanim muškarcem u WC-u restorana rezultiraju time da Džeri već vidi kako propada savršeno isplanirano venčanje njegove kćeri (Lindsi Sloun). Prema Džerijevom mišljenju, Stivovim ulaskom u porodicu reči „dok nas smrt ne rastavi“ konačno dobijaju pravi smisao.

Pre nego što uspe da otkaže venčanje, Džeri će se odjednom naći upleten u haos, buku i opasne avanture koje njega i Stiva odvode na drugi kraj sveta. Svemu tome doprinosi i Stivova partnerka Andžela (Robin Tjuni), agent, koja ne prikriva neprijateljski stav prema lekaru koji nije spreman da sarađuje i u dobru i u zlu.

O FILMU

Producent Bil Gerber postavlja ovaj film u kontekst stvarnog života: „Većina nas prošla je ili tek treba da prođe kroz proces ženidbe i upoznavanja nove porodice. U trećoj deceniji života već ste bili na nekoliko venčanja i dovoljno puta posmatrali prijatelje i članove porodice kako planiraju svoje svadbe, tako da morate biti svesni toga koliko je to stresno i haotično. Verujem da svako od nas može ispričati svoju ratnu priču o tom procesu.“

Zamislite sad da pored organizacije, planova koji se preklapaju, promena u rasporedu sedenja i ostalih standardnih problema pri planiranju venčanja treba da izađete na kraj i sa mladoženjinim ocem koji otima mladinog oca i uvlači ga u tajni međunarodni posao krijumčarenja oružja, i to svega nekoliko dana pre svadbe. Dodate li tome savezne agente, nepredvidivo ludog stranca koji je patron kriminala i njegovu nuklearnu podmornicu koja (nepozvana) „upada“ na sam dan venčanja, odjednom ćete shvatiti da više apsolutno nije bitno hoće li desen biti „bele rade ili poljski ljiljani“.

Ovaj film je inspirisan istoimenom komedijom iz 1979. godine. To je priča o dva oca dijametralno suprotnih životnih stilova i naravi koje sudbina spaja uoči venčanja njihove dece. Istovremeno, jedan od njih – koji možda radi čak i prema naredbama CIA – pokušava da reši izuzetno važan slučaj koji bi mogao uticati na sigurnost nepreglednog broja života širom sveta, a da i ne spominjemo kako to može uticati na planirano venčanje. Međutim, to je ujedno i jedina sličnost sa pomenutim filmom.

O REŽISERU

Endru Fleming (reditelj)
Bio je koscenarista i reditelj političke komedije „Dick“, satire o skandalu Votergejt i predsedniku Niksonu u kojoj glumi Kirsten Danst, kao i komičnog trilera „The Craft“ o tinejdžerima koji se isprobavaju u veštičarenju, a u kom glume Nev Kembel i Račel Tru. Fleming je režirao i napisao scenario i za dugometražnu romantičnu komediju „Threesome“, snimljenu u nezavisnoj produkciji, u kojoj glume Lara Flin Bojl, Stiven Boldvin i Džoš Čarls. Film je studirao na prestižnom Filmskom fakultetu Univerziteta u Njujorku, gde je snimio svoja tri nagrađena studentska filma. Kao autor, debitovao je 1988. godine psihološkim hororom „Loši snovi“, u kom je bio koscenarista i režiser.

O GLUMCIMA

Majkl Daglas (Stiv Tobijas)
Dvostruki je dobitnik Oskara, producent i glumac sa darom da odabere projekte koji odražavaju moderne trendove i zanimanje publike. Jedan od najranijih njegovih uspeha je uloga u popularnoj televizijskoj seriji „Ulice San Franciska“. Filmografija: „Kineski sindrom“, „Romancing the Stone“, „Lov na zeleni dijamant“, „Fatalna privlačnost“, „Volstrit“, „Crna kiša“, „Rat Ruža“, „Niske strasti“, „Falling Down“, „Razotkrivanje“, „Američki predsednik“, „Igra“, „The Ghost and the Darkness“, „Savršeno ubistvo“, „One Night at McCool“s“, „Zlatni momci“, „Putevi droge“, „Nikom ni reči“.

Albert Bruks (Džeri Pejser)
Jedan je od najinventivnijih filmskih komičara, kao i jedan od najzajedljivijih komentatora savremenog života. Karijeru je započeo kao komičar, a nastavio ju je kao nagrađivani glumac, scenarista i autor filmova. Prvu ulogu imao je u klasiku Martina Skorsezea iz 1976. godine – „Taksista“. Bruks se rodio i odrastao u Los Anđelesu. Filmografija: „Private Benjamin“, „Unfaithfully Yours“, „I“ll Do Anything“, „Critical Care“, „Out of Sight“, „My First Mister“.

Kendis Bergen (Džudi)
Deset godina je glumila Marfi u humorističkoj seriji „Marfi Braun“, za šta je dobila pet nagrada Emi i dva Zlatna globusa. Pre toga, kritika i publika su je uveliko hvalile za uloge u „Getting Straight“, „Seksualno saznanje“ i „Starting Over“, za što je bila nominovana za Oskara za najbolju sporednu žensku ulogu. Nedavno smo je videli u filmu „Stjuardese u akciji“ (u kojem glumi i Gvinet Paltrou) i u hit komediji „Miss conginelity“ (u kom glumi i Sandra Bulok), a igrala je i u filmovima „Bogati i slavni“ (u kom glumi i Žaklin Bize), „Gandi“ Ričarda Atenboroa i „Vetar i lav“ uz Šona Konerija.

Oficijelni sajt:

 • In-Laws, The (2003)

  Premijera: 10. jun 2004. godine

 • 1 komentar
  1. Sanja Nikolić

   Film je super.

  Napišite komentar

  Najnovije iz rubrike