najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Prizivanje zla

Žanr: horor, triler
Trajanje: 112 min.

Glavne uloge:Patrik Vilson (Patrick Wilson), Vera Farmiga (Vera Farmiga), Ron Livingston (Ron Livingston), Lili Tejlor (Lili Taylor)
Scenario:Čed Hejz (Chad Hayes), Keri Hejz (Carey Hayes)
Režija:Džems Van (James Wan)

SINOPSIS
Film donosi priču o renomiranim istražiteljima paranormalnih pojava, Edu i Lorejn Voren. Oni su pozvani da pomognu porodici Peron, koju terorišu duhovi na izolovanom imanju koje su kupili. Primorani da se suprotstave moćnim demonima, Vorenovi se suočavaju s najtežim i najstrašnijim slučajem u svom životu.
O FILMU
"Demonska aktivnost ima tri faze. Prva je zaraza, kada čujete šaputanje, korake; kada osećate nečije prisustvo. Sve to prerasta u drugu fazu – progon. Tada je demon obeležio svoju žrtvu i počinje da upravlja njenom voljom, što dovodi do poslednje faze – zaposedanja", Ed Voren.
Ponekad je istina čudnija od mašte, i mnogo strašnija. To niko ne zna bolje od Eda Vorena i njegove supruge Lorejn, koja se i sama izborila s nadljudskim silama. To ih je obeležilo za ceo život i odredilo im profesiju. Ovaj par počeo je da izučava demonologiju i da se time bavi mnogo pre nego što je ova tema postala aktuelna na velikom platnu. A mnogo pre nego što su Vorenovi počeli da se bave mračnim pojavama, u malom mestu Amitivilu počinjen je užasan zločin koji je probudio zlo za koje ni oni nisu bili spremni.
Reditelj Džems Van bio je upoznat sa radom ovog para i pre nego što je započeo snimanje filma. "Oduvek sam bio njihov veliki fan. Zaista im se divim. Oni su preteče modernog načina isterivanja duhova, i po tehnici koju su koristili i načinu na koji su prikupljali dokaze i pravili audio i vizuelne zapise. Bili su inspiracija za mnoge priče, mnoge knjige i filmove. Film će otkriti ko su oni zapravo i ispričati priču o kući koju su istraživali".
"Prizivanje zla" otkriva zlo koje je vrebalo vekovima na starom porodičnom imanju u mirnom i malom mestu. Kerolajn i Rodžer Peron kupili su imanje 1970. godine i sa svojih pet ćerki nadali se idiličnom i ljubavlju ispunjenom životu. Ubrzo su se našli na putu neodređene i jezive opasnosti. Kada su Ed i Lorejn upoznali porodicu koja je vapila za njihovom pomoći, ali i njihovog neprijatelja, shvatili su da će bitka koju vode obeležiti njihove karijere i njihov život.
Patrika Vilsona veoma je zaintrigirala prilika da tumači lik ovog renomiranog demonologa, čoveka koji je zaista postojao i koji je imao moći koje su prevazilazile granice ljudske spoznaje: "Ed Voren je bio čovek koji je opredelio svoj život i uvek bio veoma blizu mračne strane, a sve to kako bi mogao da pomaže drugima". Vera Farmiga tumači lik Edove voljene žene i talentovane partnerke Lorejn. Oni zajedno istrajavaju u pokušaju da se suprotstave nasilnom i zlobnom natprirodnom postojanju. Glumica je navela: "Priče su kao karte, pružaju vam priliku da se vozite u različitim smerovima, i vi krenete. Ovo je bio veoma interesantan psihološki prostor koji je trebalo istražiti. Iako me je zbog toga oblivao hladan znoj i hvatala panika, imala sam jaku potrebu da se udubim u priču, kao što su to tada uradili Ed i Lorejn".
Sada u osamdesetim godinama, Lorejn se priseća svega – kuće i prisustva natprirodnih sila. "Čim sam ušla, znala sam da imanje nešto progoni. Taj osećaj vas preplavi, kao talas vam isisa svu energiju, jer je vaša energija tome potrebna kako bi imalo snage da deluje. A jedini način da prikupi snagu jeste da isisa vašu energiju. Bilo je teško u svakom smislu, a sadašnji boravak na setu vratio mi je sećanja i izazvao burne emocije. Džems mi je veoma drag. Želeo je sve da uradi ispravno, onako kako je bilo i jako sam uzbuđena zbog filma". Istinit događaj, koji ne ostavlja ravnodušnim!
O REŽISERU
Džems Van (reditelj)
Jedan je od najkreativnijih reditelja današnjice. Uskoro u bioskope dolazi još jedan njegov horor – "Podmuklo 2", a 2014. godine oprobaće se i kao producent filma "Paklene ulice 7".
O GLUMCIMA
Vera Farmiga (Lorejn Voren)
Više puta je bila nominovana za prestižne nagrade iz sveta filmske umetnosti i osvajala ih. Karijeru je započela 1998. godine, a od tada je igrala u brojnim filmovima među kojima su: "Jesen u Njujorku", "Dvostruka igra", "U vazduhu".
Patrik Vilsons (Ed Voren)
Svoju glumačku karijeru započeo je u pozorištu, gde je veoma priznat i višestruko nagrađivan glumac. Igrao je i u pozorištima na Brodveju, a na velikom platnu proslavio se filmovima "Fantom u operi", "Watchmen", "A Tim" i drugi.
Ron Livingston (Rodžer Peron)
Američki filmski i televizijski glumac. Svetsku popularnost stekao je ulogom Džeka Burgera u seriji "Seks i grad".
Oficijelni sajt

Premijera: 26. septembar 2013. godine

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar