Samo bog prašta

Žanr: krimi, drama, triler
Trajanje: 90 min.
Premisa: Vreme je da upoznaš đavola!

Glavne uloge: Rajan Gozling (Ryan Gosling), Kristin Skot Tomas (Kristin Scott Thomas), Vitaja Pansringarm (Vithaya Pansringarm)
Scenario: Nikolas Vinding Refn (Nicolas Winding Refn)
Režija: Nikolas Vinding Refn (Nicolas Winding Refn)

SINOPSIS
Džulijan vodi bokserski klub u Bangkoku kao paravan za porodični posao krijumčarenja droge. Kada je njegov brat Bili ubijen, njihova majka Džena dolazi u grad. Ona želi osvetu i tera Džulijana da pronađe ubicu. Kontakti odvode Džulijana direktno do "Anđela osvete" – penzionisanog policajca koji zna sve i vlada podzemljem. Džena zahteva da Džulijan ubije "Anđela osvete", što će ga skupo koštati.
O FILMU
U krimi-trileru "Samo bog prašta" danskog reditelja Nikolasa Vindinga Refna glavnu ulogu tumači jedan od trenutno najpopularnijih mladih holivudskih glumaca, Rajan Gozling. Ovo je, posle filma "Vozač", druga saradnja Vindinga Refna i Gozlinga. Danski reditelj Vinding Refn publici je poznat i po filmovima "Diler" i "Buđenje Valhale".
"Samo bog prašta" prikazan je premijerno u glavnom takmičarskom programu na Filmskom festivalu u Kanu, a u filmu igra i Kristin Skot Tomas, koja je slavu stekla ulogom u Oskarom nagrađenoj drami "Engleski pacijent". Radnja filma događa se u Bangkoku, na mračnim ulicama i u sumnjivim klubovima u kojima se opasno živi. Rajan Gozling igra krijumčara droge koji vodi porodični posao i krije ga iza fasade bokserskog kluba. Kada mu ubiju brata, u posetu mu dolazi majka, koja od njega zahteva da se osveti.
Ovo je mračan i vizuelno opčinjavajući film koji još od premijere u Kanu izaziva kontroverze i oprečne reakcije publike i kritike. Na Filmskom festivalu u Sidneju, gde je prikazan nakon Kana, nagrađen je gran prijem.
Oficijelni sajt

Premijera: 27. jun 2013. godine

Ostavite komentar