najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

San Andreas 3D

Žanr: akcija, drama, triler
Trajanje: 114 min.

Glavne uloge: Dvejn Džonson (Dwayne Johnson), Karla Đuđino (Carla Gugino), Alexandra Dadario (Alexandra Daddario), Ioan Gruffudd, Archie Panjabi, Pol Đamati (Paul Giamatti), Kajli Minog (Kylie Minogue)
Scenario: Carlton Cuse, Andre Fabricio (Andre Fabrizio)
Režija: Bred Pejton (Brad Peyton)

SINOPSIS

Priča prati pilota helikoptera i spasioca Reja (Dvejn Džonson), koji, nakon stravičnog zemljotresa, kreće iz Los Anđelesa u San Francisko sa svojom suprugom, s kojom nije u najboljim odnosima, kako bi zajedno spasili ćerku jedinicu. No, njihovo putovanje samo je početak užasa koji priroda sprema.

O FILMU

“San Andreas” je akcioni triler koji nam donosi odgovor na pitanje šta bi se desilo da se upravo danas najpoznatiji rased (pukotina u zemlji) na svetu probudi. Kako je neposredno pred početak distribucije filma veliki zemljotres pogodio Nepal, producenti filma odlučili su da deo sredstava zarađenih na blagajnama daju u dobrotvorne svrhe za žrtve nepalskog zemljotresa. Pored toga, marketing za film preusmeren je i modifikovan u cilju davanja korisnih informacija za reagovanje prilikom neposredne opasnosti od potresa.

Dvejn Džonson još jednom briljira u žanru koji mu najviše pristaje, a pored njega u filmu se pojavljuju i Alexandra Dadario, Karla Đuđino i mladi Koton Hajns. Film je sniman u pustinjskim prostranstvima Australije koja su dočarala ogromne pukotine u zemlji, dok je veći deo scena snimljen na autentičnim lokacijama u San Francisku.

O GLUMCIMA

Dvejn Daglas Džonson (Rej)
Poznat pod nadimkom The Rock (Stena), najpoznatiji je američki akcioni glumac i profesionalni rvač mlađe generacije. Rodio se 1972. u porodici afroameričkog oca Rokija Džonsona, takođe nekadašnjeg rvača, i majke Ate Džonson, čiji je otac Piter Maivia takođe bio rvač. Tokom odrastanja, često se selio s roditeljima. Živeo je na Havajima, Tenesiju, čak na Novom Zelandu, dok se porodica napokon nije preselila u Pensilvaniju. Budući da se u školi iskazao kao vrstan sportista, dobio je stipendiju Univerziteta u Majamiju, gde se istakao igrajući ragbi. I pored blistave karijere, zbog povrede je morao da se povuče iz NFL-a.

Godine 1995. započeo je rvačku karijeru u World Wrestling Entertaimentu (WWE), da bi dve godine kasnije postao osvajač WWE-a i jedan od najpopularnijih rvača. Osvojio je ukupno sedam naslova osvajača WWE-a. Godine 1999. debitovao je na televiziji tumačeći svog oca u humorističnoj seriji “Lude sedamdesete”. Prvu filmsku glavnu ulogu ostvario je 2002. godine u filmu “Kralj Škorpiona”, za koju je zaradio 5,5 miliona dolara.

Filmografija: “Povratak mumije” (“The Mummy Return”), “Longshot”, “Dobrodošli u džunglu” (“The Rundown”), “Walking Tall”, “Be Cool”, “Zla kob” (“Doom”), “Southland Tales”, “Gridiron Gang”, “The Game Plan”, “Uhvati Smarta” (“Get Smart”), “Race to Witch Mountain”, “Tooth Fairy”, “Why Did I Get Married Too?”, “The Other Guys”, “Faster”, “Paklene ulice 5,6 i 7”, “Journey 2: The Mysterious Island”, “Snitch”, “G.I. Joe: Retaliation”, “Empire State”, “Pain & Gain” i “Hercules”.

Oficijelni sajt:

 

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.