najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Šetnja po šumi

Žanr: avantura, komedija
Trajanje: 104 min

Glavne uloge: Robert Redford (Robert Redford), Bil Brajson (Bill Bryson), Nik Nolti (Nick Nolt), Ema Tompson (Emma Thompson), Mary Steenburgen
Scenario: Rick Kerb, Bill Holderman, Michael Arndt, Bil Brajson (Bill Bryson) – knjiga
Režija: Ken Kvapis (Ken Kwapis)

SINOPSIS

Poznati putopisac Bil Brajson (Robert Redford) ima srećnu porodicu i umesto da uživa u zasluženoj penziji i ljubavi svoje lepe supruge (Ema Tompson), postavlja sebi izazov da prepešači “Apalačku stazu” (put od 3.500 kilometara prelepe netaknute prirode koji prati Apalačke planine i prostire se kroz 14 saveznih američkih država). Šansa za mir i spokoj koje se nada da će naći iščezava kada se složi da na put krene sa jedinom osobom koja je pristala da mu se pridruži na stazi, a to je nekadašnji prijatelj Kac (Nik Nolti), stari laskavac u večnom sukobu sa zakonom. On put vidi kao priliku da izbegne plaćanje nekih starih dugova i doživljava ga kao svoju poslednju avanturu. Problem je u tome što prijatelji potpuno različito doživljavaju reč “avantura” i kada sebe dovedu do ivice, prava zabava počinje.

O FILMU

Film “Šetnja po šumi” u režiji Kena Kvapisa, baziran na najprodavanijim memoarima Bila Brajsona, prikazuje neobičnu avanturu i priču o dva muškarca koji na putu u divljini susreću urnebesne likove, divlje životinje i po život opasne situacije koje će testirati granice njihovog prijateljstva.

Režiser Ken Kvapis objašnjava: “Kada sam prvi put pročitao “Walk in the Woods”, bio sam zapanjen činjenicom da ovo “dvokarakterno ostvarenje” zapravo ima tri glavna lika: Brajson, njegov stari prijatelj Kac i sama Apalačka staza. Upravo sam režirao spasonosnu avanturu “Big Miracle”, koja suprotstavlja karaktere ekstremnoj životnoj sredini Severne Aljaske usred zime i ja sam uvideo priliku da ispričam još jednu priču u kojoj prirodni svet igra važnu ulogu. Takođe, kao Brajson, osetio sam jak nagon da idem u šumu, bukvalno i figurativno. Ja sam žudeo da isključim računar, sklonim mobilni telefon i da imam neposredno iskustvo prirode.“

O REŽISERU

Ken Kvapis (reditelj)
Nagrađivani režiser, režirao je pilot epizodu nagrađivane serije „The Office” sa Stivom Karelom i Džonom Krasinskim. Radio je na serijama „Šou Larija Sandersa”, „Šou Bernija Meka”, „Malcolm in the Middle” i „Freaks and Geekss”. Za veliki ekran je režirao filmove “Sestrinstvo putujućih pantalona” i „Ti ga prosto ne zanimaš”, „Dozvola za venčanje” s Robinom Vilijamsom i Mendi Mur, „Kozmetičarka i zver” sa Fren Drešer, „On kaže, ona kaže”, „Dunston Checks In” s Džejsonom Aleksanderom i Fej Danavej, “Vibes” s Džefom Goldblumom i Sindi Loper, “Sesame Street Presents: Follow That Bird”, “Seksualni život”.

O GLUMCIMA

Robert Redford (Bil Brajson)
Danas je filmska institucija. Glumac, režiser i producent, osnivač najvećeg svetskog festivala nezavisnog filma “Sandens” i borac za ljudska prava. Redford se prvi put pojavio na filmu 1962, zajedno sa Sidnijem Polakom i Tomom Skeritom, u drami “War Hunt”. Kasnije je došao film “Sve o Dejzi Kalver”, u kom je igrao filmsku zvezdu, a partnerka mu je bila Natali Vud. U filmu “Buč Kasidi i Sandens Kid” Džordža Roja Hila iz 1969, u kom mu je partner bio Pol Njumen, igra Sandens Kida koji će ostati jedan od najvećih hitova svetske kinematografije. Sa Barbrom Strejsend igrao je u ljubavnoj drami “Devojka koju sam voleo”, “Žaoka”, kultni hitovi “Veliki Getsbi”, “Tri kondorova dana”, “Svi predsednikovi ljudi”. Za prvi rediteljski film “Obični ljudi” Redford je 1980. dobio i prvog Oskara u karijeri, pre toga i Zlatni globus. Publika ga pamti po Polakovoj romantičnoj drami “Moja Afrika”, koju je snimio sa Meril Strip, i hitu “Nešto sasvim lično” sa Mišel Fajfer. Redford je režirao i adaptirao roman Nikolasa Evansa “Šaptač konjima”, “Legendu o Badžeru Vensu”, a 2001. vratio se filmu opet kao glumac u hitu “Zanimanje špijun”.

Nik Nolti (Kec)
Dobio je tri nominacije za Oskara: za ulogu u filmu „Princ plime” (1991) dobio je Zlatni globus, za ulogu Vejda Vajthausa u filmu „Na ivici razuma” (1997) i 2011.godine nominovan je u kategoriji najboljeg sporednog glumca za ulogu u filmu “Ratnik”. Godine 1976. briljirao je u TV seriji „Rich Man, Poor Man”. Tada mu je karijera krenula uzlaznom putanjom, koju je strpljivo gradio do današnjih dana. Najviše ga pamtimo po filmu Voltera Hila “48 sati“ (1982), „Još 48 sati“ i „Ekstremna predostrožnost“, zatim po komediji Pola Mazurskog „Klošar sa Beverli Hilsa“, „Rt straha“, „Tanka crvena linija”, „Lorencovo ulje“ Džordža Milera, „Potpuni obrt“ Olivera Stouna.

Ema Tompson (Ketrin Brajson)
Prvi put se pojavila na filmu 1989. godine ulogom u ostvarenju „Dugonja“, zatim u filmu „Henri V“ i “Ponovno mrtva“ (1991). Godinu dana kasnije osvaja Oskara za ulogu u filmu „Haurdov kraj“, Džejmsa Ajvorija. Nominovana je za nagradu Američke akademije filmskih umetnosti i nauka u filmu „Ostaci dana“ (1993). Iste godine je nominovana za Oskara za sporednu ulogu u ostvarenju „U ime oca“. Napisala je scenario po knjizi Džejn Ostin za film „Razum i osećajnost“, i dobila Oskar i Zlatni globus za najbolji adaptirani scenario. Takođe se pojavljuje u filmovima o Hariju Poteru, ali i u ostvarenjima: „U stvari ljubav“, „Dadilja Mekfi“, „Ljudi u crnom 3“, „Poslednja šansa za Harvija” i Diznijevo ostvarenje „Spasavanje gospodina Benksa“.

Oficijelni sajt: A Walk in the Woods (2015)

Premijera: 22. oktobar 2015. godine

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.