najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Slotera Nika za predsednika

Žanr: komedija, dokumentarni, biografski, muzički
Trajanje: 73 min.
Premisa: Ratom razorena zemlja. Očajna TV serija. Glumac koji je spasao Srbiju

Glavne uloge:Rob Stjuart (Rob Stewart), Miloš Đuričić, Srđa Popović, Robert Nemeček, Aleksandar Timofejev, Atheist Rap
Scenario:Mark Vespi (Marc Vespi)
Režija:Rob Stjuart (Rob Stewart), Liza Vespi (Liza Vespi), Mark Vespi (Marc Vespi)

SINOPSIS
Rob Stjuart je 47-godišnji kanadski glumac. Njegova karijera bila je puna preokreta, uspona i padova. Ipak, posle karijere duge dvadesetak godina bio je prinuđen da se iz Los Anđelesa vrati kod svojih roditelja u Ontario. Kada ga je 2008. godine sin upoznao s Fejsbukom, Rob nije ni slutio da će otkriti neverovatnu činjenicu da je ludački popularan – u Srbiji. Tako počinje njegovo putovanje…
O FILMU
Kada nedovoljno poznat kanadski glumac slučajno preko Fejsbuka otkrije da je zvezda u Srbiji skoro dve decenije zahvaljujući TV seriji "Tropska vrelina", on se upućuje u našu zemlju da otkrije razlog zbog čega je to tako. Film istražuje kako je Rob Stjuart postao simbol slobode kroz davno zaboravljenu TV ulogu Nika Slotera u pomenutoj seriji za vreme nenasilnog protesta u Srbiji vođenog protiv Slobodana Miloševića. To je priča o ljudskoj toplini koju je osetio svuda, od ulice, preko medija do pank-rok benda "Atheist Rap", koji mu je ispunio dečački san da svira na rok koncertu. Boraveći nekoliko dana u Srbiji, zasadio je i drvo prijateljstva u Žarkovu, delu Beograda u kojem je sve počelo.
Film "Slotera Nika za predsednika" dobio je prvu nagradu na Zagreb film festivalu u kategoriji najbolji dokumentarni film.
Oficijelni sajt

Premijera: 12. novembar 2013. godine u 20 časova, bioskop Cineplex Delta City.

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar