Smotanko i Trapavko: Neverovatna misija 3D

Žanr: animirani, 3D, sinhronizovan, komedija
Trajanje: 91 min.
Preporučeni uzrast: 6+
Zemlja porekla: Španija

Glavne uloge: Karra Elejalde, Janfri Topera, Gabriel Chame
Scenario: Claro Garcia, Francisco Ibanez, Cristobal Ruiz
Režija: Javier Fesser

SINOPSIS

Smotanko i Trapavko (Mortadelo i Filemon) su dva najvrednija superšpijuna tajne agencije TIA i prati ih glas da rešavaju sve kriminalne slučajeve koje ostali agenti ne mogu. Kako bi rešili te zadatke, njih dvojica koriste maske i bizarne izume koji su u većini slučajeva besmisleni. Upravo zbog toga njihove misije postaju nepresušan izvor zabave koji do sada nije viđen u svetu špijunaže.

O FILMU

Džimi El Kačondo i njegovi sledbenici ukrali su tajni dokument iz TIA štaba. Zbog neverovatne krađe, TIA štab je postao predmet podsmeha svih drugih špijunskih agencija. Direktor napadnute agencije odlučio je da misiju vraćanja dragocenog dokumenta prepusti top agentima – Smotanku i Trapavku. Da stvar bude gora, opasni kriminalac je pobegao iz zatvora i planira da se osveti Trapavku za hapšenje u prošlosti. Na kraju će biti primorani da se udruže da bi pronašli skrovište Džimi El Kačonda. U međuvremenu, profesor Bakterija pokušava da pomogne agentima sa svojom najnovijom pronalaskom – napitkom koji pretvara ljude u suprotno od onoga što jesu ili misle da jesu.

Urnebesna animirana parodija nastala je na osnovu istoimenog popularnog stripa. Ostvarenje je nominovano u šest kategorija na 29. dodeli Goja nagrada (priznanja Španske Akademije filmske umetnosti i nauka), a osvojilo je dve prestižne nagrade – za najbolju animaciju i najbolje adaptirani scenario.

Oficijelni sajt: Mortadelo y Filemun contra Jimmy el Cachondo (2014)

Premijera: 17. septembra 2015. godine

Ostavite komentar