najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Soba (video)

Žanr: drama
Trajanje: 118 min
Zemlja porekla: Irska, Kanada, 2015

Glavne uloge: Bri Larson (Brie Larson), Džejkob Trembli (Jacob Tremblay), Sean Bridgers, Wendy Crewson
Scenario: Emma Donoghue, Emma Donoghue (roman)
Režija: Leni Ambrahamson (Lenny Abrahamson)

SINOPSIS

Poput svake dobre majke, Ma se posvetila tome da Džek bude srećan i siguran, dajući mu puno topline i ljubavi, često radeći tipične stvari poput raznih igara i pričanja priča. Njihov život, međutim, sve je osim tipičnog – zarobljeni su – zatvoreni u malom prostoru bez prozora od oko 9 kvadratnih metara, koji Ma eufemistički zove „Sobom”. Ma je za Džeka stvorila ceo svemir unutar Sobe, i ne preže ni od ničega kako bi mu omogućila da živi ispunjenim životom. Ali Džekova znatiželja o njihovoj situaciji samo raste i kad njena izdržljivost dosegne svoju granicu, zajedno će se upustiti u rizičan beg koji će ih na kraju suočiti sa onim što može ispasti još strašnije: stvarnim svetom.

O FILMU

Krajnje napet, a ujedno i duboko emotivan, film „Soba“ nudi jedinstveno i dirljivo istraživanje beskrajne ljubavi između majke i njenog deteta. Nakon što petogodišnji Džek i njegova Ma(ma) pobegnu iz zatvorenog prostora u kome je Džek proveo čitav dotadašnji život, dečak otriva nešto uzbudljivo: spoljni svet. Dok proživljava radost, uzbuđenje i strah, osećanja koja mu donosi nova avantura, on se čvrsto drži za jedinu stvar koja mu znači više od svega – a to je naročita veza između njega i njegove voljene i odane Mame.

Na nedavno održanoj 88. dodeli nagrade Američke filmske akademije – Oskar, Oskara za najbolju žensku ulogu odnela je glumica Bri Larson za ulogu majke u ovom filmu. Larsonova je u ovom filmu pokazala svu maestralnost glumačkog poziva odigravši ulogu majke kojoj je pored velike tragedije ostalo još samo da se bori za svoje dete. Film je psihološka drama u režiji Lenija Abrahamsona koja govori o prirodnom materinskom instiktu da i pored svega svoje dete izvede na put života i napretka, ali ipak čuvajući ga od tragedije samog čovečanstva.

Oficijelni sajt: Room (2015)
Premijera: FEST 2016. godine

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar