najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Španski filmovi u „Bioskopu pod zvezdama“

Foto: geralt/Pixabay.com

Institut Servantes u Beogradu pripremio je i ovoga leta filmski program u saradnji sa Kulturnim centrom Grad, u čijoj će bašti drugu godinu zaredom prikazivati odabrane naslove.

Projekcije španskih filmova, sa titlovima na srpskom jeziku, ići će nedeljom uveče, a ulaz je slobodan.

Za 30. avgust najavljen je film „Karmina ili mećava“, o sredovečnoj gospođi koja u Sevilji drži radnju sa iberijskim proizvodima.

Nakon što su je nekoliko puta opljačkali, a nije dobila odštetu od osiguravajuće kuće, smislila je način na koji može da povrati novac kako bi prehranila porodicu. Dok čeka da vidi kako će se realizovati njen plan, sedi u svojoj kuhinji i razmišlja o životu, poslu i čudima.

Sledi 6. septembra „Kinez za poneti“, priča o toma kako bez čuda život ne bio bio zanimljiv.

Robert je namćorasti vlasnik gvožđare u Buenos Airesu i kolekcionar bizarnih novinskih vesti. Jednog dana u blizini aerodroma pristaje da poveze Kineza koji, bez znanja jezika i samo na osnovu istetoviranog telefonskog broja, traži rođake u glavnom gradu Argentine. Potraga će potrajati, pa Roberto, inače samac i neženja, prima gosta u kuću. Razlike će učiniti svoje i na razdvajanju i na zbližavanju dvojice momaka koji će iz dana u dan sve više otkrivati svoje životne priče koje su ih igrom sudbine i spojile.

Na programu 13. septembra je film „Život je lak dok žmuriš“, čija se radnja dešava u Španiji u doba Franka, 1966. godine.

Antonio je profesor koji koristi pesme Bitlsa na svojim časovima engleskog. Kada sazna da će Džon Lenon posetiti Almeriju povodom snimanja filma, odlučuje da ode tamo i da ga upozna. Usput upoznaje tinejdžera Huana, koji je pobegao od kuće i devojku Belen koja se čini da beži od nečega.

Za 20. septembar najavljen je „Stokholm“, o mladom paru koji se upoznaje u diskoteci, provodi noć zajedno, ali se već sledećeg jutra za oboje ispostavlja da ono drugo nije osoba kakva im se učinila u prvi mah.

Na kraju, 27. septembra biće prikazan film „Muškarci na gotovs“, o osmorici zbunjenih i smetenih četrdesetogodišnjaka koji svakodnevno upadaju u situacije koje su odraz njihovog glavnog problema: krize muškog identiteta. Njihova nesposobnost da izraze ono što osećaju dovodi ih do komičnih i patetičnih situacija pred kojima žene ostaju bez teksta, navodi se u najavi.

(Tanjug)

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar