najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Sunčanica

Žanr: drama
Trajanje: 180 min.
Originalni naziv: Solnechnyy udar
Engleski naziv: Sunstroke

Glavne uloge: Martinš Kalita (Martinsh Kalita), Viktorija Solovjova (Viktoriya Solovyova), Anastasija Imamova (Anastasiya Imamova), Miloš Biković
Scenario: Vladimir Moisejenko (Vladimir Moiseyenko), Nikita Mihalkov (Nikita Mikhalkov), Aleksandr Adabashyan, Ivan Aleksejevič Bunjin (Ivan Alekseyevich Bunin) – “Cursed Days”
Režija: Nikita Mihalkov (Nikita Mikhalkov)

SINOPSIS

Sunčanica je „vremeplov“ koji nas vodi u dvadesete godine prošlog veka, na Krim, odakle se, posle građanskog rata, evakuiše poražena Bela armija. Rat je završen, izgubljen, nema pucnjave, više niko nikoga ne ubija, ne masakrira, ne urezuje zvezde u telo. Predstoje tridesete-četrdesete godine, sa svim posledicama tog rata, ali i pitanjem kako i zašto se sve to desilo, koji su uzroci ubijanja…

O FILMU

Film “Sunčanica” poznatog ruskog reditelja Nikite Mihalkova rađen je prema motivima proze nobelovca Ivana Aleksejeviča Bunjina. Priča, simbolika, vizuelno bogatsvo – svrstavaju ovaj film u istinsko remek-delo koje samo Mihalkov zna da napravi.

Film o ruskim oficirima, u čijoj ulozi se odlično snašao Miloš Biković, eliti, intelektualcima, aristokratama koje govore na nemačkom i francuskom, ne ruskom, o gubljenju duhovnosti sa dolaskom komunista na vlast – nosi upozorenje da ruski narod treba da se okrene samom sebi i odgovori na suštinski važno pitanje: kako je do svega ovoga došlo?

Oficijelni sajt:

 

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.