najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Sutra počinje Međunarodni filmski festival u Veneciji

U Veneciji sutra počinje 72. Međunarodni filmski festival, koji u takmičarskoj selekciji donosi 21 ostvarenje.

Najstariju filmsku smotru na Lidu u Veneciji otvoriće film “Everest” u kojem glume Džejk Džilenhal, Robin Rajti, Emili Votson i Džejson Klark, a zasnovan je na istinitoj priči o opasnostima najviše planine na svetu.

Kako prenosi AP, producenti u ovo filmsko ostvarenje polažu velike nade.

O ovogodišnjem dobitniku Zlatnog lava odlučivaće žiri kojem predsedava Meksikanac Alfonso Kuaron.

Crvenim tepihom će tokom 10 dana trajanja Festivala proći neka od najvećih imena Holivuda, među kojima je i Džoni Dep, čiji će film “Black Maš” biti prikazan van takmičarske selekcije.

Očekuje se da crvenim tepihom prođe i oskarovac Edi Redmejn koji u filmu Toma Hupera “The Danish girl” tumači lik transrodne žene.

U Veneciji će biti i Rejf Fajns i Tilda Svinton, koji glume u rimejku “Bazena” – “A Bigger Splash”” koji je režirao Luka Gadanjin.

Biće prikazani i film Drejka Doremusa “”Equals”, kao i ostvarenje “Beasts of No Nation”” u kojem Idris Elba tumači lik afričkog ratnika

U konkurenciji je i film “Spotlight”, koji je režirao Tom McCarthy, o novinarima Boston Globa koji su istraživali seksualno zlostavljanje u katoličkoj crkvi.

Za priznanje će se takmičiti i film “Remember” o lovcu na naciste koji kreće u osvetu svoje porodice, dok izraelski reditelj Amos Gitai donosi film o atentatu na premijera Jicaka Rabina “Rabin, The Last Day””.

Publika će imati priliku da vidi i novo delo francuskog filmskog umetnika i fotografa Jana Artisa-Bertrana “Human”, koji će biti prikazan 11. septembra, istovremeno u UN u Njujorku i u Veneciji.

Ove godine Zlatni lav za životno delo biće dodeljen francuskom režiseru Bertranu Tavernijeu.

(Tanjug)

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.