najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Tajna u njihovim očima

Žanr: misterija, triler
Trajanje: 111 min

Glavne uloge: Čuitel Eđiofor (Chiwetel Ejiofor), Nikol Kidman (Nicole Kidman), Džulija Roberts (Julia Roberts), Dean Norris
Scenario: Bili Rej (Billy Ray), Huan Hose Kampanela (Juan Jose Campanella), Eduardo Sačeri (Eduardo Sacheri) (film “El secreto de sus ojos”)
Režija: Bili Rej (Billy Ray)
SINOPSIS

Istražitelj Džes Kob (Džulija Roberts), FBI istražitelj Rej Kasten (Čuitel Eđiofor) i zamenik okružnog tužioca Kler Sloun (Nikol Kidman) uspešan su i dobro uigran tim u antiterorističkoj radnoj grupi. Rej i Džes odlaze na uviđaj i otkrivaju nezamislivo – žrtva je Džesina ćerka Karolina. Udružuju se sa Kler sa ciljem da ubicu dovedu pred lice pravde. Međutim, osumnjičeni je zaštićeni svedok unutar jedne terorističke istrage i oslobođen je.

Trinaest godina kasnije, uprkos pokušajima da pronađe ubicu, Rej napokon dolazi do novog traga za koji je siguran da može da razreši ceo slučaj i strpa ubicu iza rešetaka. Vraća se u Los Anđeles da bi ubedio Kler da ponovo otvori slučaj. Oni udružuju svoje snage bez obzira na rizik od ponavljanja emocionalnog doživljaja, ovoga puta obećavajući da će uzeti stvar u svoje ruke kako bi osvetili Karolino brutalno ubistvo. Ali, niko nije spreman na šokantnu i nepojmljivu tajnu koja će otkriti trajno destruktivne posledice lične osvete na dušu čoveka.

O FILMU

Osnova za najnoviji film režisera Bilija Reja jeste argentinska krimi drama “Tajna u njihovim očima” (“El secreto de sus ojos”) režisera Huana Hosea Kampanele, koji je dobio Oskara za najbolji strani film 2010. godine. Kampanela je scenario za svoj film film napravio prema romanu Eduarda Sačerija. Bili Rej i producent Mark Džonson se dugo poznaju i nikada nisu radili zajedno, ali argentinski triler je ostavio dubok utisak na njih. „El secreto de sus ojos, je spektakularan”, kaže Bili, “Potpuno me oborio s nogu i prema njemu imam duboko poštovanje.”

Onda me je Mark pitao da li želim da ga adaptiram. U početku sam oklevao, jer nisam želeo da uzmem nešto tako veličanstveno gde sam se pre samog početka osećao sićušnim. Ali sam osetio da bi američka verzija priče bila vredna istraživanja. U Kampaneli, argentiskom režiseru filma, imali su neskrivenu podršku. „Ovde je čovek koji želi da reši zastareli slučaj, ali razlog zbog kojeg želi da ga reši nije samo da pronađe krivca već i da pronađe koren svoje usamljenosti“, kaže Kampanela. „To je za mene bilo originalno. Suprotno mišljenu ljudi, meni se sviđa kad neko uzme umetničko delo i pretvori ga u nešto sasvim drugačije.“

O REŽISERU

Bili Rej (reditelj)
Doživeo je svoj debi kao režiser drame „Razbijeno staklo” iz 2003. godine, za koju je napisao i scenario. Film je dobio nominaciju za Zlatni globus i učestvovao na brojnim filmskim festivalima. Godine 2013. napisao je scenario na biografsku dramu „Kapetan Filips”, sa Tomom Henksom u glavnoj ulozi, i nominovan je za nagrade Oskar I BAFTA u kategoriji za najbolji adaptirani scenario 2014.

Oficijelni sajt: Secret in Their Eyes (2015)

Premijera: 21. januar 2016. godine

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.