najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Telegraf: Najbolji filmovi u 2015. godini

Britanski “Telegraf” sastavio je listu najboljih filmova 2015. do sada.

Prvi na listi je “Čovek ptica” Alehandra Injaritua sa Majklom Kitonom u ulozi nekadašnje zvezde holivudske superherojske franšize koji pokušava da se iskupi pod svetlima Brodveja.

Tu je i “Selma” Ave Du Vernej o Martinu Luteru Kingu, “Inherent Vice” Pola Tomasa Andersona za “zvezdanom” postavom na čelu sa Hoakinom Feniksom, Džošom Brolinom, Ovenom Vilsonom, Ris Viterspun, Benisijom del Torom.

Među filmovima godine je i “Rvanje sa ludilom” Beneta Milera o olimpijskim rvačima, braći Šulc i ekscentričnom milioneru koga igra neprepoznatljivi Stiv Karel. Tu je i “Ritam ludila” Demijena Čazela sa JK Simonsom u ulozi profesora muzike.

Na listi je i “The Duke of Burgundy” Pitera Striklanda, nezavisni “It Follows” Dejvida Roberta Mičela, “I dalje Alis” sa sjajnom Džulijen Mur, animirai “The Tale of Princeš Kaguya”.

Kritičar “Telegrafa” izdvojio je i “a Pigeon Sat on a Branć Reflecting on Existence” Roja Andersona – seriju komičnih skečeva, “Pobesnelog Maksa” Džordža Milera sa Čarliz Teron kao istinskim alfa mužjakom ovog filma, još jedan animirani film – “U tvojoj glavi” i komediju “Listen Up Philip” sa Džonatanom Prajsom i Džejsonom Švarcmanom u glavnim ulogama.

Na listi je i neobični vestern “Slow West” Džona Meklina sa Majklom Fasbenderom, animirani “Song of the Sea”, “The Wonders” Alis Rohvaher sa Monikom Beluči u jednoj od uloga, “Hard to Be a God” Alekseja Germana, bračna drama “45 Years” Endrua Heja sa Šarlot Rempling i Tomom Kortenejom, “The Walk” Roberta Zemekisa o poduhvatu Filipa Petija koji je hodajući na živi prešao sa jedne kule njujorškog Svetskog trgovačkog centra na drugu.

Listu zatvara nova ekranizacija Šekspirovog “škotskog” komada – “Magbet” Džastina Kurcela sa Majklom Fasbenderom i Marion Kotijar.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike