Telegraf: Najbolji filmovi u 2015. godini

Britanski „Telegraf“ sastavio je listu najboljih filmova 2015. do sada.

Foto: geralt/Pixabay.com

Foto: geralt/Pixabay.com

Prvi na listi je „Čovek ptica“ Alehandra Injaritua sa Majklom Kitonom u ulozi nekadašnje zvezde holivudske superherojske franšize koji pokušava da se iskupi pod svetlima Brodveja.

Tu je i „Selma“ Ave Du Vernej o Martinu Luteru Kingu, „Inherent Vice“ Pola Tomasa Andersona za „zvezdanom“ postavom na čelu sa Hoakinom Feniksom, Džošom Brolinom, Ovenom Vilsonom, Ris Viterspun, Benisijom del Torom.

Među filmovima godine je i „Rvanje sa ludilom“ Beneta Milera o olimpijskim rvačima, braći Šulc i ekscentričnom milioneru koga igra neprepoznatljivi Stiv Karel. Tu je i „Ritam ludila“ Demijena Čazela sa JK Simonsom u ulozi profesora muzike.

Na listi je i „The Duke of Burgundy“ Pitera Striklanda, nezavisni „It Follows“ Dejvida Roberta Mičela, „I dalje Alis“ sa sjajnom Džulijen Mur, animirai „The Tale of Princeš Kaguya“.

Kritičar „Telegrafa“ izdvojio je i „a Pigeon Sat on a Branć Reflecting on Existence“ Roja Andersona – seriju komičnih skečeva, „Pobesnelog Maksa“ Džordža Milera sa Čarliz Teron kao istinskim alfa mužjakom ovog filma, još jedan animirani film – „U tvojoj glavi“ i komediju „Listen Up Philip“ sa Džonatanom Prajsom i Džejsonom Švarcmanom u glavnim ulogama.

Na listi je i neobični vestern „Slow West“ Džona Meklina sa Majklom Fasbenderom, animirani „Song of the Sea“, „The Wonders“ Alis Rohvaher sa Monikom Beluči u jednoj od uloga, „Hard to Be a God“ Alekseja Germana, bračna drama „45 Years“ Endrua Heja sa Šarlot Rempling i Tomom Kortenejom, „The Walk“ Roberta Zemekisa o poduhvatu Filipa Petija koji je hodajući na živi prešao sa jedne kule njujorškog Svetskog trgovačkog centra na drugu.

Listu zatvara nova ekranizacija Šekspirovog „škotskog“ komada – „Magbet“ Džastina Kurcela sa Majklom Fasbenderom i Marion Kotijar.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Oznake