najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

U lavirintu laži (video)

Žanr: drama, istorijski
Trajanje: 124 min
Zemlja porekla: Nemačka

Glavne uloge: Aleksander Fehling (Alexander Fehling), Andre Žymanski (Andre Szymanski), Gert Voss, Friederike Beht (Friederike Becht)
Scenario: Đulio Rikaeli (Giulio Ricciarelli), Elisabeth Bartel, Amelie Syberberg
Režija: Đulio Rikaeli (Giulio Ricciarelli)

SINOPSIS

Frankfurt 1958: niko ne želi da se seća vremena nacističkog režima. Mladi tužilac Johan Radman dolazi do dokumenata koji će pomoći da se pokrene postupak protiv nekih pripadnika SS-a koji su služili u Aušvicu, ali strahote prošlosti i neprijateljstvo protiv njegovog rada će ga obeshrabriti. Gotovo je nemoguće pronaći put kroz ovaj lavirint – čini se da su svi uključeni ili krivi.

O FILMU

Nemački predstavnik za ovogodišnju filmsku nagradu Oskar, film „U lavirnitu laži“ je priča koja otkriva zaveru nemačkih institucija koje su pokušale da zataškuju zločine nacista iz Drugog svetskog rata. Zasnovan je na stvarnim događajima istrage koja je dovela do suđenja nacističkim zločincima optuženim za zločine počinjene šezdesetih u koncentracionom logoru Aušvic. Ovaj vrhunski politički triler režirao je Đulio Rikaeli. Glavne uloge tumače najpoznatiji nemački glumci: Aleksander Fehling, Andre Žymanski, Friederike Beht, i dr.

Oficijelni sajt: Im Labyrinth des Schweigens (2014)

Premijera: 18. februar 2016. godine

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar