najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vrela srca

Žanr: komedija, horor, romansa
Trajanje: 98 min.
Premisa: Ljubav je ono što te čini živim!

Glavne uloge: Nikolas Holt (Nicholas Hoult), Tereza Palmer (Teresa Palmer), Džon Malkovič (John Malkovich), Dejv Franko (Dave Franco)
Scenario: Džonatan Levin (Jonathan Levine), Isak Merion (Isaac Marion) – roman
Režija: Džonatan Levin (Jonathan Levine)

SINOPSIS
Posle zombi epidemije, R, veoma neobičan zombi, nailazi na Džuli, devojku koja je preživela, i spasava je od narednog napada. Džuli u R prepoznaje nešto posebno i njih dvoje zajedno u svojoj različitosti pokušavaju da prežive.
O FILMU
"Vrela srca" su zanimljiva interpretacija klasične ljubavne priče koja pokazuje kolika je zapravo moć jedne veze. Nakon što jedan zombi stupi u vezu s devojkom jedne od svojih žrtava, njihov odnos pokreće niz dešavanja koja bi mogla da promene svet neživih.
"Vrela srca" nastala su kao pripovetka objavljena na internetu. Kada se publika zainteresovala za nju, mladi pisac Isak Merion odlučio je da napiše roman. Ubrzo je stigla i ponuda za film. Pisac istražuje sivu zonu, u kojoj ljudsko biće postaje zombi, a onda se vraća svojim ljudskim korenima. "Taj koncept me zaista fascinira", rekao je Merion. Iako u početku pomalo skeptičan, reditelj filma Džonatan Levin odustao je od svake sumnje uvidevši veliku kreativnost priče. On kaže: "To je avantura, romansa. S jedne strane puna je komičnih elemenata, a opet ima mnogo horora u sebi", i dodaje da je ljubavna romansa između R i Džuli srce priče, koja je u stvari mešavina "Romea i Julije" i "Frankenštajna".
Intenzivnim grimasama i dobrim gestovima Nikolas Holt je sjajno oživeo lik zombija: "Bio je to veliki izazov. R je zombi koji se oseća zarobljeno i usamljeno, stalno se teturajući po napuštenom aerodromu, koji mu je dom. On želi više od svog postojanja. Želi da uspostavi kontakt sa drugim zombijima, ali oni mu ništa ne govore, čak ni svoje ime ne izgovaraju. R želi da stupi u kontakt sa Džuli i da se oseti živim. Jedan od izazova za glumca bio je i zahtev da R ne može da govori razgovetno, poput ljudi. On postepeno napreduje, kako se priča razvija i menja. "Dobar deo filma komuniciram kroz pokrete. Ideja da ne možete da kažete ono što mislite bila je veoma uzbudljiva za mene", kaže protagonista filma, Nikolas Holt.
Uloga lepe Džuli pripala je mladoj glumici iz Australije, Terezi Palmer, kojoj ovo nije prvi film s obilatom akcijom, tako da se na setu nije osećala kao potpuni novajlija. O svom liku Palmerova kaže: "Ona je ratnik. Snažna je i ima neverovatnu energiju. Ima dobar duh i veliko srce. Međutim, ona je nesrećna i stvari koje se dešavaju oko nje nisu joj najjasnije. Majku su joj ubili zombiji. Međutim, kada sretne R, on joj udahne život i ona ponovo shvata šta znači živeti i nadati se, što je zaista divna stvar." Palmerova dodaje da joj je u toku snimanja od velike pomoći bila odlična kaskaderska ekipa, s kojom je vežbala pred svako snimanje. "Nismo imali mnogo vremena za vežbu, ali sreća da sam ponešto naučila u prethodnom filmu." Džulinog hladnog i strogog oca, generala Gridžija, glumi Džon Malkovič.
Filmadžije kažu da u ovoj ulozi nisu mogli da zamisle drugog glumca. Džulin otac zadužen je za istrebljenje grupe kojoj njegova ćerka počinje da pripada. Veći deo filma oni su na suprotnim stranama. "Najviše mi se sviđaju dva glavna lika i priča koja se između njih razvija. Lik R je dobro napisan i jedinstven je. Veliki broj tinejdžera oseća se usamljenim. Ovo ostvarenje je više objašnjenje toga, nego što spada u krvav i horor film", zaključuje Malkovič. A filmski stvaraoci dodaju da muškarci mogu uzeti devojke pod ruku, odvesti ih u bioskop i uživati u filmu o zombijima, u "Vrelim srcima".
O GLUMCIMA
Nikolas Holt (R)
Mlad i talentovan engleski glumac uspešno gradi karijeru kako na filmu tako i na televiziji. Široj publici postao je poznat kada se sa dvanaest godina pojavio u filmu "Sve o dečaku", rame uz rame sa Hjuom Grantom. I druge svetske zvezde bile su mu partneri na filmu. Nominovan je za BAFTA nagradu 2010. godine. Sledeći veliki film u kom će se pojaviti u naslovnoj ulozi je "Džek, ubica divova".
Džon Malkovič (general Gridžio)
Već nekoliko decenija očarava publiku svojim talentom koji se fantastično pokazao u svim žanrovima. Profesionalno pristupa i filmovima iz nezavisnih produkcija, kao i visokobudžetnim. Dva puta je nominovan za Oskara. Oprobao se i u ulozi reditelja, producenta i dizajnera odeće. Zapažene uloge ostvario je u filmovima "Biti Džon Malkovič", "Čovek sa gvozdenom maskom", "Leteća tamnica" itd.
Tereza Palmer (Džuli)
Mlada australijska glumica već nekoliko godina pleni tinejdžerskim izgledom i glumačkim umećem.
Oficijelni sajt

Premijera: 7. februar 2013. godine

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.