Vreme je za grudvanje!

Žanr: animirani, komedija, porodični, sinhronizovan, 3D
Trajanje: 80 min
Zemlja porekla: Francuska

Glavne uloge u sinhronizacioji: Vuk Bulatović, Mia Trifunović, Nikola Todorović, Una Lakićević
Glavne uloge: Angela Galuppo, Mariloup Wolfe, Lucinda Davis
Scenario: Normand Canac-Marquis, Roger Cantin, Paul Risacher, Danyele Patenaude
Režija sinhronizacije: Nikola Bulatović
Režija: Jean-Francois Pouliot, Francois Brisson

SINOPSIS

U želji da se razonode tokom zimskog raspusta, deca iz zabačenog i snegom prekrivenog sela odlučuju da organizuju masovnu „grudvanijadu“. Jedanaestogošnjaci, Luka i Sofija, postaju „generali“ sukobljenih strana. Sofija, koja se tek doselila u mesto, želi da „pokaže“ svom suparniku da su i devojčice sposobne da vode bitke. Ali, ono što je započelo kao dečja igrarija ubrzo postaje pravi rat, jer Luka svoju ulogu doživljava sve ozbiljnije. Luda zabava okončava se tragičnim događajem, a Luka na kraju priznaje svoj udeo u tome. Osmeh se, međutim, vraća na lica mališana kad se dogovore da zajedničkim snagama napadnu snežnu tvrđavu i sruše je do temelja, umesto što će se boriti jedni protiv drugih.

O FILMU

Zasnovan na popularnom kanadskom dečjem igranom filmu „Pas koji je zaustavio rat“ (1984), „Vreme je za grudvanje!“ dopadljiva je animirana porodična komedija o nadi i prijateljstvu, koja istražuje zamršene odnose među decom, kao i njihov entuzijazam i solidarnost u igri. Bavi se, takođe, temom sukoba i suparništva, kao i posledicama koje oni ostavljaju u različitim situacijama na dečju svest. Ova avantura povešće mališane u vreme detinjstva njihovih roditelja, koji su zimski raspust provodili radujući se snežnim čarolijama, i uz ideju za gotovo zaboravljene igre na snegu, kao što su grudvanje i sankanje, pružiti im kroz iskren i srdačan humor mnogo tema za razmišljanje.

Čarobnoj zimskoj pustolovini „Vreme je za grudvanje!“ posebnu draž daje pesma slavne kanadske pevačice Selin Dion „L’hymne“, koju je otpevala u duetu sa kolegom Fredom Peleranom. Osim ovog muzičkog dvojca, film su ulepšale numere mnogih popularnih francuskih izvođača među kojima je i grupa „Grenland“.

Režiju sinhronizacije potpisuje Nikola Bulatović, a glasove glavnim junacima u srpskoj verziji pozajmili su Vuk Bulatović, Mia Trifunović, Nikola Todorović i Una Lakićević.

Oficijelni sajt: Snowtime! (2015)

Premijera: 23. januar 2016. godine

Ostavite komentar

Oznake