Warcraft: Početak (video)

Žanr: epska avantura, 3D
Trajanje: 123 min

Glavne uloge: Travis Fimmel, Paula Patton, Ben Foster, Dominik Kuper (Dominic Cooper), Toby Kebbell, Ben Schnetzer, Rob Kazinsky, Daniel Wu
Scenario: Charles Leavitt, Dankan Džouns (Duncan Jones), Chris Metzen
Režija: Dankan Džouns (Duncan Jones)

SINOPSIS

Mirno carstvo Azerota stoji na ivici rata kad se njihova civilizacija suoči sa neustrašivom rasom osvajača: Ork ratnici beže iz svog doma koji je na rubu propasti i žele da kolonizuju drugi svet. Kad se portal otvori da spoji ova dva sveta, jedna vojska se suočava sa uništenjem, a druga sa nestankom. Sa ove dve zaraćene strane, dva heroja će krenuti jedan na drugog, a to će odrediti sudbinu njihovih porodica, njihovog naroda i njihovog doma. Tako počinje spektakularna saga o moći i žrtvovanju u kojoj rat ima mnogo lica i gde se svako bori za nešto.

O FILMU

U Azerotu su svetla i tamna magija životne sile ovog neobičnog sveta i deo prirodnog poretka koji oblikuje sudbine svih koji žive na ovoj planeti. Ljudskim kraljevstvom vladaju kralj Lejn (Kuper) i njegova kraljica, ledi Tarija (Nega), oboje blagorodni monarsi koji žive u blistavom, mirnom gradu Stormvindu. Rame uz rame s kraljem Lejnom još od detinjstva stoji moćni ratnik Anduin Lotar (Fimel), komandant azerotskih vojnih snaga. Ovo mirno kraljevstvo, koje uživa u višegodišnjem blagostanju i napretku, nadzire savet magova poznat kao Kirin Tor – elitni čarobnjaci koji održavaju ravnotežu iz udaljenog Dalarana, citadele koja lebdi u oblacima

Mediv (Foster), Zaštitnik Azerota i najmoćniji čarobnjak, sa kraljem Lejnom i Lotarom, štiti stanovnike po svaku cenu. Ali, mladi mag, Kadgar (Šnecer), odlučan je da se pobuni protiv drevnih čarobnjaka u Kirin Toru u potrazi za višom istinom. I dok je Azerot na ivici rata, tokom njegovog pohoda će ukrstiti puteve sa komandantom Lotarom što će imati sudbinski uticaj na njihove živote. S druge strane ovog multiverzuma, Drenor je dom rasi poznatoj kao Orci – ponosnim, divljim ljudima koji ne znaju za život bez rata i borbe. Ovi ratnici sa kljovama visoki skoro 2,5 metra, sa jedinstvenim oklopima i raznovrsnim brutalnim oružjem od čelika, pravi su monoliti borbe, rođeni i odgajani za borbu i preživljavanje. Ali planeta Orka umire i, ako žele da njihova vrsta opstane, moraju da napuste svoje domove i odu u drugi svet. I ako ga treba osvojiti da bi oni preživeli, neka tako i bude.

Njihov vođa je lukavi tiranin i šaman Guldan (Vu), koji je neka vrsta spasioca Orka. Koristeći mračnu i opasnu magiju, otvorio je portal za novi svet. Uz podršku Blekhenda (Braun), najstrašnijeg borca među Orcima i vojskovođe, on ujedinjuje očajne klanove u armiju poznatu kao Horda spremnu za invaziju. Iako se poglavice svih klanova slažu s Guldanovim naređenjem da izvrše invaziju na Azerot i savladaju njihov narod, jedan Ork se izdvaja… Durotan (Kebel), voljeni vođa klana Frostvulf, seća se mirnijeg i plemenitijeg vremena pre Guldanove moći. Iako sumnjičav i uznemiren zbog njihovog de fakto vladara, Durotan, njegova žena Draga (Galvin), drugi u komandnom lancu Orgrim (Kazinski), i čitav klan Frostfulf, pridružuju se braći i sestrama u masovnom egzodusu kroz mračni portal do Azerota. Oni se plaše mračne magije koja im omogućava prolaz, ali kakav drugi izbor imaju ako žele da njihov narod preživi?

Kada stignu u Azerot, Durotan počinje da se pita postoji li miroljubiviji način da ovaj svet postane njihov novi dom. U tome nije usamljen: ratnica Garona (Paton) – pola ljudsko biće, pola Ork – izdanak je dva sveta, ali ne pripada nijednom. Veliko je pitanje kome će na kraju biti odana: plemenima koja su je porobila ili neprijatelju koji je oslobodio? I dok se mračni portal otvara i dovodi dve armije u direktan sukob, jedna strana se suočava sa uništenjem, a druga, sa poražavajućim istrebljenjem. U senci invazije koja preti opšti uništenjem, dva junka sa suprotnih strana, Lotar i Durotan, postavljaju pitanje da li je rat jedini odgovor.

Oficijelni sajt: Warcraft (2016)
Premijera: 28. maj 2016. godine

Ostavite komentar