najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Zambezija 3D

Žanr: animirani, sinhronizovan, 3D
Trajanje: 83 min.
Premisa: Raj za sva pernata stvorenja!

Glavne uloge: Džeremi Suarez (Jeremy Suarez), Semjuel L. Džekson (Samuel L. Jackson), Džef Goldblum (Jeff Goldblum), Leonard Nimoj (Leonard Nimoy)
Scenario: Kamila Bubna Kastelic (Camilla Bubna-Kasteliz), Endru Kuk (Andrew Cook), Rafaela dele Done (Raffaella Delle Donne), Tom Keni (Tom Kenny), Lindzi van Blerk (Lindsay van Blerk), Kiel Marej (Kiel Murray), Brent Palmer (Brent Palmer), Nik Rabinovic (Nik Rabinowitz), Entoni Silverston (Anthony Silverston), Vejn Tornli (Wayne Thornley)
Režija: Vejn Tornli (Wayne Thornley)

SINOPSIS
Kai (Džeremi Suarez je naivan i hrabar mladi soko koji otkriva istinu o svom poreklu i, braneći Zambeziju, grad ptica, uči da bude deo zajednice. Odrastajući, Kai se silno dosađuje i oseća se usamljenim jer živi daleko od drugih, samo sa strogim ocem. Njegov otac Tendai (Semjuel L. Džekson) brani mu da napusti granice Katungua, ali Kai veruje da život može da ponudi više od toga. Tokom svađe Kai otkriva da njegov otac zna sve o Zambeziji i da je čak i sam bio tamo. Oseća se prevarenim i kreće na put.
Stigavši do veličanstvenog baobaba uz Viktorijine vodopade, Kai ostaje zadivljen pticama iz cele Afrike koje se pripremaju za proslavu proleća. Novi prijatelji su mu Ezi, koji mu pomaže da se snađe, kao i predivna Zoe (Abigejl Breslin), čiji je očuh Sekuru (Leonard Nimoj) osnovao Zambeziju. Iako nije ostavio dobar prvi utisak, svojim letačkim sposobnostima zaslužuje mesto među Orkanima, pripadnicima elitne odbrambene patrole najboljih letača Zambezije.
Istovremeno, jato marabu roda udružuje se s iguanom po imenu Budzo u želji da preuzmu kontrolu nad gradom. Budzo zarobljava Kaijevog oca i brojne ptičice. Da bi ih oslobodio, Kai mora da se suoči sa sopstvenom prošlošću i da nauči da, bez obzira na to koliko brza i talentovana letačica bila, nijedna ptica ne može sve sama.
O FILMU
Radnja filma smeštena je u spektakularnu dolinu reke Zambezi i inspirisana je jedinstvenom prirodom koja se vidi u predivnim, sveprisutnim afričkim elementima filma. "Triggerfish Animation" je mali studio na jugu Afrike koji strastveno priča nezaboravne, univerzalne i lepe priče. Velike ideje, epski pejzaži i herojski likovi u nemogućim situacijama tkanje su sveta Zambezije.
Ogromni baobab na rubu veličanstvenih Viktorijinih vodopada na jugu Afrike krije živahan grad ptica nazvan Zambezija. Poznat je kao najsigurniji grad Afrike i utočište svim vrstama ptica koje žive u skladu i miru. Naivan i hrabar mladi soko odlazi iz jata u potrazi za srećom u Zambeziji, slavnom gradu ptica, gde otkriva da je zajednica ono što je najvažnije.
Mladi soko Kai odlazi iz udaljenog doma uprkos želji svoga oca da bi se pridružio letačima koji patroliraju nebom i brane Zambeziju. Otac kreće za njim, ali ga hvata ozloglašeni Budzo, divovska iguana, koja se udružuje s marabuima ne bi li preuzeo Zambeziju. Tako se Kai nađe u središtu zavere. Da bi spasao Zambeziju, mora da nauči da u bitkama ne pobeđuju uvek brzi i pomodni letači.
Reditelj kaže: "Soko Kai odrasta izolovan i uči vrednost samodovoljnosti. Kreće na putovanje puno akcije da bi, shvativši na kraju vrednost zajednice i timskog rada, spasao grad ptica od uništenja. Ova je priča i za mene bila epsko putovanje – od zelenog, naivnog reditelja, koji je radio tek na nekoliko malih projekata, rastao sam zajedno s filmom i studijem. S puno ambicije i malo sredstava s ponosom smo na platnu oživeli predivan svet pod uticajem prizora i zvukova Afrike."
"Mnogobrojnoj deci smo otvorili prozor u svet kakav još nisu videla: moćnu reku Zambezi, zadivljujuće Viktorijine vodopade i eklektično i šareno tkanje umetnosti, zanata i pop kulture koju možete naći širom Afrike. Verujem da će na izlasku iz bioskopa i deca i odrasli imati osećaj da su posetili predivan svet iz koga nose sećanja na šaljive likove, uzbudljivu akciju i toplu priču."
O REŽISERU
Vejn Tornli (reditelj i scenarista)
Radi kao glumac i reditelj u Kejptaunu od 2000. godine. Režirao je epizodu "Fish Fry" crtaća "Me & Jessie D" i epizodu "The Rise And Fall Of Tony The Frog" crtaća "Life At The Pond".
Jedan je od osnivača "The Crucial Project", kompanije koja radi na animiranim filmovima. "Mail & Guardian" uvrstio ga je na listu 200 najboljih mladih Južnoafrikanaca 2011. godine.
O GLUMCIMA
Džeremi Suarez (Kai)
Najpoznatiji je kao Džordan iz serije "The Bernie Mac Show" za koju je dva puta bio nominovan za NAACP Image Award. Na televiziji je glumio i u serijama "Chicago Hope", "Mad TV", "Beverly Hills, 90210", "The Wayans Bros", "Sister, Sister", "Hey Arnold" i "King of the Hill”.
Filmografija: "Ladykillers", "Jerry Maguire", "Susan’s Plan", "Maniac Magee", "Chrysalis". Sinhronizovao je filmove "The Land Before Time VIII: The Big Freeze", "Elmo in Grouchland", "Treasure Plane" i za Oskara nominovani "Brother Bear" i njegov nastavak.
Oficijelni sajt

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.