U trendu

Zaštitnik (video)

Žanr: akcija, krimi, triler
Trajanje: 88 min
Zemlja porekla: Francuska

Glavne uloge: Mel Gibson (Mel Gibson), Erin Morijarti (Erin Moriarty), Dijego Luna (Diego Luna)
Scenario: Andrea Berloff, Pitera Krejg (Peter Craig, roman)
Režija: Žan-Fransoa Riše (Jean-Francois Richet)

SINOPSIS

Bazirana na istoimenom romanu, radnja filma „Zaštitnik“ prati bivšeg osuđenika Džona Linka (Gibson), čija je šesnaestogodišnja ćerka upala u probleme sa nasilnim dilerima droge. Iako se Džon donekle primirio i privremeno odustao od svojih ranijih burnih aktivnosti, sticajem okolnosti vraća se u „igru” na ivici zakona i razuma, kako bi zaštitio svoju otuđenu ćerku i ponovo sa njom uspostavio roditeljski odnos.

O FILMU

„Zaštitnik“ je nasilan i brutalan, ali i iznenađujuće i emotivan triler. Nakon četvorogodišnje pauze Mel Gibson se vraća u filmu koji će definitivno evocirati uspomene na glumca iz najboljih dana. Ideja o ekranizaciji romana američkog pisca Pitera Krejga rodila se 2008. godine, kada je planirano da pored glavne uloge, film režira Silvester Stalone. Kako je Stalone odustao najviše zbog planova vezanih za nadolazeće projekte, francuski reditelj Žan-Fransoa Riše prihvatio se rada na ovom filmu. Piter Krejg je odlučio da asistira na pisanju scenarija, dok je glavnu ulogu u filmu dobio holivudski šmeker Mel Gibson.

Svestan ispada koje je imao u u privatnom životu, a koji su uticali na njegovu do tada briljantnu karijeru, Gibson se odlučio da energiju usmeri na ono što radi najbolje, a to je gluma i snimanje filmova. Neki ovaj film nazivaju i kao izvinjenje za sve stvari koje su se desile, otud i rečenica u filmu „Ne možeš čitavog života biti kreten“, ali ono oko čega su se kritičari dosad složili jeste da za Gibsona „Zaštitnik“ zaista predstavlja novi početak njegove karijere.

Džon Link nije prva Gibsonova uloga u kojoj tumači lik muškarca koji kreće u akciju zbog porodičnih problema, a mlada Erin Morijarti mu odlično parira u filmu. Nihov odnos oca i ćerke, samom filmu daje pored akcije i duhovite i emotivne trenutke. Pored Mela i Erin, u filmu takođe glume i Vilijam Mejsi, Dijego Luna i Majkl Parks.

Oficijelni sajt: Blood Father (2016)
Premijera: 15. septembra 2016. godine

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike