Žeđ (video)

Žanr: drama, fikcija
Trajanje: 90 min
Originalni naziv: Jajda
Zemlja porekla: Bugarska

Glavne uloge: Monika Naydenova, Alexander Benev, Svetla Yancheva
Scenario: Svetoslav Ovtcharov, Svetla Tsotsorkova, Ventsislav Vasilev
Režija: Svetla Tsotsorkova

SINOPSIS

U svakodnevnoj borbi za opstanak, žeđ za ljubavlju jača je od žudnje za životom. Jedan par i njihov sin tinejdžer jedva sastavljaju kraj sa krajem na vrhu brda, perući veš lokalnim hotelima, uprkos nestašicama vode. Njihov jednostavni život menja se dolaskom vrača i kopača bunara, koji obećavaju da će okončati njihovu neizvesnost pronalaskom izvora na sušnom brdu na kom žive. Međutim, na kraju, došljaci tole žeđ koja prevazilazi onu za samom vodom.

O FILMU

Retko kada debitantsko ostvarenje poseduje takvu vizuelnu i narativnu samouverenost kao “Žeđ”. Ovo je predivno snimljena, suptilno ispričana priča o dvoje veoma različitih tinejdžera koji se sreću na ruralnom jugozapadu Bugarske. Režija Svetle Cocorkove privlačna je i suptilna, a njena sklonost ka svedenim dijalozima vešto se dopunjuje sa tananim prikazom međuljudskih odnosa.

O REŽISERU

Svetla Cocorkova (reditelj)
Studirala je na Nacionalnoj akademiji za pozorište i film u Sofiji, a radila je uglavnom kao producent i glumica. Njen kratkometražni film “Život sa Sofijom” prikazivan je na brojnim festivalima, uključujući Kan i Karlove Vari i osvojio je nekoliko nagrada. “Žeđ” je njen dugometražni prvenac.

Oficijelni sajt: Jajda (2015)
Premijera: FEST 2016. godine

Ostavite komentar

Oznake