Žena koja je sanjala muškarca

Žanr: drama
Trajanje: 100 min.
Originalni naziv: Kvinden der dromte om en mand (Danska)

Glavne uloge:Sonja Rihter (Sonja Richter), Marćin Doroćinski (Marcin Dorocinski), Mikael Nikvist (Michael Nyqvist)
Scenario:Per Fli (Per Fly), Dorte Varno Heg (Dorthe Warno Hogh)
Režija:Per Fli (Per Fly)

SINOPSIS
Mladu i lepu K. progoni san koji sanja iznova i iznova – san o nepoznatom muškarcu. Jednoga dana san postaje stvarnost. Tokom poslovnog puta, ona sreće muškarca iz svojih snova. Njen savršen život, koji čine voljeni suprug, ćerka i uspešna karijera u modnoj fotografiji, u opasnosti su zbog tajanstvene ljubavi koja je rađa između nje i potpunog stranca. Ljubav postaje opsesija, a kada se snovi izmešaju sa stvarnošću, njihova romansa postaje kobna po njihovu budućnost.
O FILMU
"Žena koja je sanjala muškarca" je film o strasti koja se ostvaruje kao seksualna opsesija i o posledicama koje takve opsesije mogu da imaju po živote aktera.
Reditelj Per Fli najpoznatiji je po Danskoj trilogiji, serijalu koji u nastavcima prikazuje živote niže, srednje i više klase u Danskoj. Za sve filmove iz ove trilogije, koja socijalno-realističnim pristupom istražuje junake priča i njihove izbore Fli je napisao i scenario. Dva filma iz trilogije nagrađena su priznanjem Bodil, danskim pandanom Oskara, za najbolji film.
Glavnu žensku ulogu igra Sonja Rihter, danska filmska i televizijska glumica koja se uporno kloni holivudske karijere. Rihterova je postala poznata po ulozi u filmu "Otvorena srca" danske rediteljke Suzane Bier snimljenom 2002. godine po pravilima manifesta Dogma 95. "Otvorena srca" kritičari su primili s velikim odobravanjem, a osvojio je i dva priznanja za najbolji danski film – danski pandan Oskaru i nagradu Nacionalnog udruženja filmskih kritičara Danske.
Ulogu muža mlade K. rastrzanog saznanjem o prevari igra poznati švedski glumac Mikael Nikvist, koji je međunarodnu slavu stekao ulogom novinara Mikaela Blumkvista u trilogiji "Milenijum". Nikvist će se pojaviti u dva nova trilera holivudske produkcije, "Abduction", kao i novom nastavku "Nemoguće misije". Objekat opsesije fotografkinje igra poljski pozorišni, televizijski i filmski glumac Marćin Doroćinjski.
Oficijelni sajt

Premijera: 8. septembar 2011. godine

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike