Živela Francuska

Žanr: komedija
Trajanje: 90 min.

Glavne uloge: Hose Garsija (Jose Garcia), Izabel Funaro (Isabelle Funaro), Musa Maskri (Moussa Maaskri)
Scenario: Bernardo Barili (Bernardo Barilli), Dominik Gorio (Dominique Gauriaud), Jurij Pret (Jurij Prette), Mišel Jun (Michael Youn)
Režija: Mišel Jun (Michael Youn)

SINOPSIS
U početku, Bog je stvorio zemlju, najlepšu od svih. Napunio ju je svim čudima i lepotama ovog sveta i nazvao je Francuska. Kako bi je stavio u ravnopravan položaj sa drugim zemljama, odlučio je da je naseli ljudima – Francuzima.
Muzafar i Feruz su pastiri u malenoj zemlji Tabulistan smeštenoj u središnjoj Aziji – za koju niko ne zna da uopšte i postoji. Kako bi svoju zemlju učinio poznatom na međunarodnoj sceni, predsednikov sin odlučuje da pokrene tabulistansko terorističko "oglašavanje" i poverava ga dvojici pastira. Misija njihovih života postaje uništenje Ajfelovog tornja! Da bi došli do svog cilja, oni moraju da pređu najstrašnije neprijateljsko okruženje – Francusku!
Francusku, punu korzikanskih nacionalista, prerevnosne policije, nepoštenih taksista, nasilnih navijača, prgavih službenika, vladinih i medicinskih grešaka. Srećom, oni zadivljuju Marijan, mladu novinarku, koja ih sažljeva, jer misli da su azilanti, pa im otkriva drugo lice Francuske, gostoljubivo, lepo i velikodušno – zemlju u kojoj je tako lepo živeti. Živela Francuska!
Oficijelni sajt

Premijera: 27. jun 2013. godine

Ostavite komentar