„Aleksandar“ podbacio

Osvajanje velikog dela Evrope i Azije nije bio težak zadatak za Aleksandra Velikog. S druge strane, film „Aleksandar“ („Alexander the Great“) Olivera Stouna (Oliver Stone) nije uspeo da se izbori ni sa američkim blagajnama.

„Aleksandar“ je proteklu nedelju završio na neslavnom šestom mestu liste. Film je baziran na istinitoj priči o jednom od najuticajnijih vođa svetske istorije. Budžet filma procenjen je na 150 miliona dolara, a za pet dana prikazivanja zaradio je jedva 20 miliona dolara.

Glavne uloge u filmu poverene su Kolinu Farelu (Colin Farrell), Andželini Džoli (Angelina Jolie), Valu Kilmeru (Val Kilmer), Džaredu Letu (Jared Leto), Rosario Doson (Rosario Dawson), Entoniju Hopkinsu (Anthony Hopkins) i Kristoferu Plameru (Christopher Plummer).

Protekle nedelje premijerno je prikazan i film „Christmas with the Kranks“, koji se našao na visokom trećem mestu liste. Poređenja radi, ova laka komedija je za pet dana prikazivanja zaradila 32 miliona dolara, dok je visokobudžetni „Aleksandar“ u istom periodu zaradio 21 milion dolara.

Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za četvrti vikend (26-28) novembra:

  1. „National Treasure“
  2. „The Incredibles“
  3. „Christmas with the Kranks“
  4. „The Polar Express“
  5. „Sunđer Bob Kockalone“ („SpongeBob SquarePants“)
  6. „Alexander“
  7. „Bridget Joness: The Edge of Reason“
  8. „Finding Neverland“
  9. „Ray“
  10. „After the Sunset“

Sutra čitajte više o najgledanijim filmovima u Americi.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike