AP: Slučaj „koverta“ najneprijatniji trenutak u istoriji Oskara, sledi istraga

Grešku na dodeli Oskara, koju je agencija AP danas nazvala najneprijatnijim trenutkom u istoriji ove nagrade, šoubiznisa, a možda i istorije SAD, biće predmet istrage Američke filmske akademije.

Firma „PvC“, koja je zadužena za prebrojavanje glasova kao i za koverte sa imenom pobednika na dodeli Oskara već više od 80 godina, izvinila se zbog ovog incidenta.

Kada su predstavnici firme shvatili da je došlo do greške, potrčali su na scenu da to isprave – ali prekasno, rekli su zvaničnici za AP.

Ovogodišnju dodelu Oskara obeležila je zabuna do koje je došlo kada je Fej Danavej za najbolji film proglasila „La-La lend“, a glumac Voren Biti je potom u bekstejdžu pojasnio šta se dogodilo.

Reklao je da je otvorio kovertu i da se zbunio kad je video na njoj piše „Ema Stoun. La-La lend“, dodavši da je to jedna od najčudnijih stvari koja mu se ikad dogodila.

„Hvala Bogu što nas je bilo dvoje na sceni“, dodala je Fej Danavej koja ga je potom zapitala kome treba to da kaže.

„Svima“, rekao je Biti u bekstejdžu.

https://www.youtube.com/watch?v=n2xd_exQvgk

U tom trenutku jedan službenik obezbeđenja pokušao je da uzme pravu kovertu, a Biti je rekao: „Obezbeđenje neće dobiti to. Ja ću je dati Beriju Dženkinsku, reditelju „Mesečine“.

Biti je takođe odbio da pokaže kovertu nekon drugom, navodi AP.

Ova haotična scena odmah je izbila na vrh liste najzanimljivijih momenata dodele Oskara. Čak je i prevazišla scenu iz 1974. godine kada je goli muškarac protrčao scenom.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike