najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Bolji i od Breda Pita i Leonarda Dikapria

Profesionalni rvač, koji je postao globalna filmska zvezda, predvodi novu „Forbsovu” listu najbolje plaćenih glumaca. Dvejn Džonson je zaradom od 64,5 miliona dolara, u periodu od juna prošle do juna ove godine, na čelu liste smenio višegodišnjeg „vladara” Roberta Daunija Džuniora i ostavio iza sebe i druga mnogo poznatija imena. Njegovi prihodi veći su nego što su u istom periodu ukupno zaradili Bred Pit i Leonardo Dikaprio.

Četrdesetčetvorogodišnji Amerikanac udvostručio je zaradu u odnosu na prethodnu godinu, dok se neka poznata imena poput Danijela Krejga, Hjua Džekmena i Čeninga Tejtuma nisu ni našli među najuspešnijih 20 jer su imali „mirne” godine.

Popularni Rok (Stena), kako mu je nadimak, proslavio se u akcionim filmovima. Protekle godine najviše je zaradio zahvaljujući filmu „San Andreas”, priči o katastrofalnom zemljotresu, koja je na blagajni donela skoro pola milijarde dolara. Milioni su stigli i za akcionu komediju „Central Intelligence”, ali i za predstojeću ulogu Miča Bjukenona u filmu „Čuvari plaže”.

Bivši rvač takođe se odlično snalazi na internetu. Obezbedio je armiju obožavalaca na najpopularnijim društvenim mrežama gde redovno postavlja snimke i fotografije.

Tri i po miliona manje od Džonsona zaradio je majstor borilačkih veština Džeki Čen, koji se od 2015. pojavio ili pozajmio glas u 12 filmova (neki tek u najavi).

Džoni Dep će morati da isplati bivšoj supruzi 7 miliona dolara, prema nedavno objavljenim uslovima razvoda, ali to ne bi trebalo da ga značajno ošteti ako se zna da je samo poslednje godine zaradio 48 miliona, uglavnom zahvaljujući honoraru za predstojeće filmove, uključujući peti nastavak „Pirata sa Kariba”.

Fenomenalnu zaradu je imao i Adam Sendler (sa 30 miliona dolara na 12. mestu) iako njegove filmove kritika obično sahranjuje. Najveći deo dolazi od novog filma za „Netfliks”, američku mrežu koja emituje sadržaj preko interneta.

Na listi su četiri indijske zvezde, dve među prvih deset. Šah Ruk Kan je kralj indijske filmske industrije Bolivuda i pored glume ima mnogo unosnih poslovnih poduhvata. Između ostalog, vlasnik je kriket tima u prvoj indijskoj ligi.

Akšaj Kumar, na desetom mestu, prvi je bolivudski glumac koji je u karijeri zaradio više od 300 miliona dolara, piše londonski „Telegraf”.

(Politika)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike