najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Čeka se premijera: Otkriveni detalji novog filma o Džemsu Bondu

Pre same iščekivane svetske premijere 26. oktobra otkriveni su gotovo svi detalji “Spektra”, novog nastavka Džemsa Bonda, a kako stvari stoje, 007 se vraća u svom najglamuroznijem izdanju dosad.

Ima svega – od veselih sekvenci do pozadinske priče Dana mrtvih u Meksiku, spektakularnih scena u senci londonskih Houses of Parliament, Spektar predstavlja pravi užitak u stilu Bonda. Tu su i izvrsna naslovna pesma, koju izvodi Sem Smit, fantastične tehnološke novine, akcione scene, ali i vrlo duhoviti delovi.

Velike su šanse da “Spektar” bude još uspešniji nastavak od poslednjeg “Skyfalla”, koji je zaradio milijardu dolara na svetskim blagajnama i postao najuspešniji britanski film svih vremena.

A i “Spektar” ima čime da se pohvali jer osim što u njemu glumi najstarija Bond devojka, 51-godišnja Monika Beluči, film traje najduže od bilo kog Bondovskog, čak dva i po sata.

Iako se radnja nastavlja na “Skyfall” i Sem Mendez ponovo režira, 007 koga glumi Danijel Krejg u većem delu je mešavina nemilosrdnog ubice i neodoljivog šarmera.

Flemingu bi se sigurno svideo i superzločinac Franc Oberhauzer, koga je dočarao Kristof Volc.

Iako je M, koju je glumila Džudi Denč, nestala u “Skyfallu”, javlja se iz zagrobnog života, i to videoporukom u kojoj Bondu poručuje da nađe i ubije plaćenog ubicu Skijaru. Upravo taj zadatak Bonda vodi u Meksiko, a kasnije u Rim na Skijarinu sahranu, kao i susret sa njegovom ne baš ucviljenom udovicom koju igra Beluči.

Iako je Beluči od Krejga starija četiri godine, ne može biti više seksi nego što je, ali prava Bond devojka je dr. Medlin Svan, kćerka još jednog od njegovih neprijatelja koju glumi 30-godišnja Lea Sejdo. Upravo ona otkriva ime tajne organizacije koja namerava da zavlada svetom, a radi se, naravno, o Spektru.

U međuvremenu Bond prati Oberhauzera od Rima, jureći ga u Aston Martinu, preko austrijskih Alpi do Maroka gde se potuku u vozu koji juri, i ureda u Londonu gde novi arogantni šef Centra za nacionalnu sigurnost, poznat kao C, kojeg glumi Endru Skot, u pitanje dovodi autoritet M-a kog igra Ralf Fajns.

Naime, C smatra da M i Q ne bi trebali da šalju agente na teren i umesto toga se oslanja na dronove. Zapravo se radi o uvidu u špijunažu i ratovanje 21. veka, a ujedno je “Spektar” i pogled u prošlost. Ako je ovo poslednji film sa Krejgom u ulozi Bonda (a najavljivao je da jeste), itekako će ostaviti trag.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike