najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

„Dnevnik mašinovođe“ prikazan u Los Anđelesu

U Egipatskom teatru u Los Anđelesu održana je projekcija filma „Dnevnik mašinovođe“ Miloša Radovića u okviru promotivne kampanje za nagradu Oskar Američke filmske akademije, saopštila je danas kuća „Zillion film“.

Projekciji su prisustvovali članovi Akademije i gosti, među kojima i Rodžer Donaldson, reditelj filma „Novembar Man“, koji je sniman u Beogradu i u kome je Lazar Ristovski igrao zapaženu ulogu.

Gost je bio i glumac Iman Kroson, najbolji imitator predsednika Obame, koji je igrao u filmu „Pored puta“ i koji je ujedno bio i gost Festa pre tri godine.

Nakon projekcije, Lazar Ristovski, koji igra u Radovićevom filmu i ujedno je jedan od producenata, primio je dve nagrade za najbolji film i najbolji scenario, osvojene na skoro završenom ARPA Film Festivalu. Novčani deo nagrade iznosi 1.000 dolara.

Na koktelu, koji je usledio posle filma, govorilo se o šansama filma „Dnevnik mašinovođe“ u borbi za Oskara, ali i o novim projektima koji bi se mogli snimati u Srbiji.

Celu kampanju finansirali su Ministrstvo kulture Republike Srbije i Filmski centar Srbije, a nastavlja se do samog proglašenja nominacija.

Projekcije u Čikagu na Festivalu srpskog filma, kao i na festivalu u Palm Springsu će, kako novidu „Zillion film“, biti iskorišćene takođe za promociju filma.

Marketinšku kampanju vodi producentska i marketinška kuća „Metakwon film“, kao i marketinška agencija „SparkiCreative“.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike