najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

“Dobra žena” uspešno prikazana na Sandensu

Na Sandens filmskom festivalu održana je svetska premijera filma “Dobra žena” u režiji Mirjane Karanović, a publici se obratio selektor festivala Džon Najn, koji je predstavio ekipu filma i rekao da je ovo najsnažnija selekcija filmova u međunarodnoj konkurenciji koju je festival ikada imao.

Predstavljajući Mirjanu kao rediteljku, pisca, glumicu i dušu filma, Najn se na sinoćnoj premijeri u prepunoj sali zahvalio celoj ekipi koja je došla u Sandens.

“Jako sam uzbuđena što sam ovde. Ovo je prvi put da sam kompletan autor jedne filmske priče i ovaj film je neka vrsta moje ispovesti u vezi sa problemom koji smatram jako važnim u mestu u kom živim. Nadam se da ćete i vi, iako živite u potpuno drugačijem svetu od mog i van problema koje mi imamo u našoj maloj zemlji, moći da razumete šta sam htela da kažem ovim filmom”, rekla je Karanovićeva pre projekcije.

Film “Dobra žena”, za koji je Karanovićeva pisala i scenario, uz saradnike Stevana Filipovića i Darka Lungulova, govori o suočavanju sa ličnom prošlošću.

Nakon 30 godina braka, glavna junakinja saznaje tajnu o svom mužu, zbog koje je prisiljena da donese odluku da li će nastaviti da živi skrivajući istinu od sebe same ili će ostaviti sve ono što je dotad stekla i započeti novo poglavlje, što je u njenim godinama prilično zastrašujuće.

Svetsku premijeru film je imao sinoć u sklopu međunarodnog takmičarskog programa, na prestižnom Sandens Film Festivalu.

Sandens Film Festival traje do 31. januara i kao i do sada, predstavlja mesto za prikazivanje nezavisnih ostvarenja.

Film Mirjane Karanović jedan je od 12 naslova koji se takmiči u sklopu međunarodne selekcije tog festivala.

Nakon Sandensa, ekipa filma putuje u Švedsku, gde će se “Dobra žena” takmičiti u sklopu internacionalnog takmičarskog programa posvećenog debitantskim filmovima.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike