Džeki Čen za „osamdeset dana“

Džeki Čen (Jackie Chan) igraće glavnu ulogu u rimejku filma „Put oko sveta za osamdeset dana“ („Around the World in Eighty Days“). Snimanje filma počeće na jesen, po završetku snimanja Čenovog filma „Šangajski vitezovi“ („Shanghai Knights“) sa Ovenom Vilsonom (Owen Wilson).

Kao i u slučaju originalnog filma iz 1956. godine, u kom je glavnu ulogu igrao Dejvid Niven (David Niven) i koji je sniman po istoimenom romanu Žila Verna, radnja rimejka odvija se u vreme industrijske revolucije. Scenario za novu verziju filma umnogome je promenjen, što se ponajviše ogleda u činjenici da je u centru pažnje lik Paspartua (Džeki Čen), sluge Filijasa Foga. Po novom scenariju, Paspartu će posle krađe velikog Bude od žada, potražiti utočište u Londonu, kod čuvenog pronalazača – gospodina Filijasa Foga. Uloga Foga, koju je pre mnogo godina proslavio Niven, još nikome nije dodeljena.

Zaplet filma ostao je pak isti: Fog će se kladiti sa članovima svog kluba da čovek može obići zemljinu kuglu za osamdeset dana. Novi scenario fokusira se na uticaj Paspartua na Foga da otvori svoj um za nove kulture i narode koje sreće na putu. Paspartu, ppema scenariju, vodi i brani Foga, što, naravno, Džekiju otvara mogućnost da pokaže sve svoje borilačke veštine.

Ceo projekat finansiraće medijski magnat iz Denvera – Filip Anšuc (Philip Anschutz), koji je odbio da komentariše pripreme za film. Režiser filma biće Frenk Korači (Coraci), koji je režirao filmove „The Wedding Singer“ i „The Waterboy“.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike