U trendu

Džon Meklejn ponovo u akciji

Brus Vilis (Bruce Willis) se vraća ulozi Džona Meklejna (John McClane), koja ga je proslavila pre 19 godina, u četvrtom nastavku serijala „Umri muški“ pod nazivom „Živi slobodno ili umri muški“ („Live Free or Die Hard“). U novom nastavku ovog popularnog serijala, napad na ranjivu američku kompjutersku infrastrukturu počinje da gasi celu naciju. Tajanstvena osoba koja stoji iza ovog plana isplanirala je svaki digitalni detalj – ali nije računala na staromodnog „analognog“ Džona Meklejna.

Pored Vilisa, u filmu igraju i Džastin Long (Justin Long; „Pazi lopta!“), Megi Kju (Maggie Q; „Misija nemoguće 3“), Džefri Rajt (Jeffrey Wright; „Sirijana“) i Timoti Olifant (Timothy Olyphant; „Vrisak 2“), kao negativac Gabrijel. Ulogu ćerke Džona Meklejna, posle brojnih spekulacija, dobila je Meri Elizabet Vinsted (Mary Elizabeth Winstead; „Poslednja Ekskurzija 3“). Film režira Len Vajzman (Len Wiseman; „Podzemni svet“, „Podzemni svet: Evolucija“).

Prva tri dela franšize „Umri muški“ zaradila su preko 740 miliona dolara. U prvom delu, Džon Meklejn se u toku posete supruzi (Boni Bedelja) koja radi u jednoj japanskoj kompaniji našao usred terorističke akcije. Predvođeni Hansom Gruberom (Alan Rikman), teroristi preuzimaju kontrolu nad zgradom Nakatomi i traže oktup od 600 miliona dolara u obveznicama da bi pustili sve zaposlene u ovoj kompaniji koje drže kao taoce. U drugom delu, koji je režirao Reni Harlin (Renny Harlin), Meklejn se bori protiv plaćenika koji su zauzeli jedan aerodrom i prete da će početi da obaraju avione. U trećem delu, „Umri muški sa osvetom“, koji je kao i prvi deo režirao Džon Mektirnan (John McTiernan), Meklejn se bori protiv prepredenog bombaša. U filmu igraju i Džeremi Ajrons (Jeremy Irons) i Semjuel El Džekson (Samuel L. Jackson).

„Živi slobodno ili umri muški“ u domaće bioskope stiže 28. juna.

Koristan link: Snima se „Umri muški 4“

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike