najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Film “Ave, Cezare” otvara Berlinale, pa stiže na Fest

Novi film braće Koen “Ave, Cezare” otvoriće sutra 66. Berlinski filmski festival, a beogradska publika imaće priliku premijerno da pogleda tu komediju 2. i 3. marta u Sava Centru, u okviru 44. Festa, najavio je danas srpski distributer “Taramaunt”.

Dobitnici četiri Oskara, Džoel i Itan Koen, napisali su scenario i režirali film “Ave, Cezare!”, komediju sa filmskim zvezdama, smeštenu u period zlatnog doba Holivuda.

U filmu igraju Džoš Brolin, Džordž Kluni, Alden Erenrajh, Rejf Fajns, Džona Hil, Skarlet Johanson, Frensis Mekdormand, Tilda Svinton i Čening Tejtum.

“Ave, Cezare!” prati jedan dan u životu čoveka koji rešava probleme za studio, i to dan kad će morati da reši mnogo problema.

Kad najveća svetska zvezda nestane, a njegovi otmičari zatraže ogromnu otkupninu, biće potrebna snaga najvećih holivudskih imena da se reši misterija njegovog nestanka.

Ovaj inventivni film braće Koen, odvešće publiku u komičnu potragu za zločincem i predstaviće neočekivani humor i dramu iza kulisa filmske industrije.

“Ave, Cezare!” je omaž holivudskom zlatnom dobu, film slavi fabriku snova, dok razotkriva neke od manje lepih unutrašnjih poslova koji se odigravaju na njenom vrhuncu.

Ova komedija je smeštena na početak pedesetih godina, period kad je glamurozna fasada filmske industrije počela da pokazuje pukotine.

Veliki studiji su bili primorani da se liše svojih bioskopa jer su se suočili s iznenadnim novim rivalom: televizijom.

Takođe su bili pogođeni posleratnim promenama i histerijom zbog komunizma i hladnog rata.

Holivud je odgovorio na te pretnje pružajući publici veliku, bogatu, eskapističku zabavu – biblijske epske filmove u kojima igra više hiljada ljudi, hrabre filmske mjuzikle u boji, spektakle u vodi i sofisticirane, kamerne drame.

“Braća Koen nam donose fantastično napravljeno ludiranje kroz vintidž Holivud u ovom smešnom i promišljenom zabavnom filmu”, ocenio je list “Variety”.

Kritičar Brajan Truit (USA Today) ističe da “kombinacija rediteljske sposobnosti braće Koen i Džordža Klunija u potpuno lakrdijaškom stilu još jednom predstavlja holivudsku magiju”.

Film “Ave, Cezare!” biće na redovnom repertoaru domaćih bioskopa od 3. marta.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike