najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Filmovi sa Kanskog festivala u distribuciji MCF-a

Ovogodišnji Kanski festival biće održan od 11. do 22 maja, a srpska distributerska kuća “MegaKom film” otkupila je neke od filmova koji će biti prikazani u okviru glavnog programa.

Braća Darden, kanski pobednici, tradicionalno dolaze sa svojim novim filmom na najprestižniji festival, ovoga puta u pitanju je ostvarenje “Nepoznata devojka” (La fille inconnue).

Britanska rediteljka Andrea Arnold, poznata po filmovima “Akvarijum” (Fish tank) i “Ulica” (Red road) prikazaće u Kanu ostvarenje “Američka devojka” (American Honey), u kojem glavnu ulogu igra Šaja Labaf.

Dobro poznati, kako kanskoj, tako i srpskoj publici, Ksavijer Dolan sa svojih 27 godina i već devet igranih filmova, na crveni tepih dolazi sa novim filmom “To je samo kraj sveta” (It’s Only The End Of The World), gde se u glavnim ulogama pojavljuju Marion Kotijar i Lea Sejdu.

Bruno Dumont učestvuje na Kanskom festivalu sa filmom “Tihi zaliv” (Slack bay) u kome glavnu ulogu igra Žulijet Binoš, a zahvaljujući MCF-u, srpska publika će posle Kana gledati po nekim najavma poslednji film Kena Louča “Ja, Danijel Blejk” (I, Daniel Blake).

Rumunsku kinematografiju, uvek dobrodošlu na crveni tepih Kanskog festivala, predvodi najbolji i već jednom nagrađeni reditelj Kristijan Munđija sa filmom “Porodična fotografija” (Bacalaureat), dok reditelj poznat po filmu “Stariji momak” (Old boy), Čen Vuk Park pred francusku publiku donosi svoj novi film “Sluškinje” (Agassi).

Na Kanskom festivalu predstaviće se i Nikolas Vajdnig Refn sa svojim dugoočekivanim ostvarenjem “Neonski demon” (The Neon Demon) sa Kijanu Rivsom u glavnoj ulozi.

Navedeni filmovi, koje je otkupio MCF, naći će se na predstojećim filmskim festivalima u Srbiji, kao i na redovnom bioskopskom repertoaru, najavio je distributer.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike