U trendu

Komedija preuzima vodeću poziciju

Komičar Dejvid Spejd (David Spade), koga domaća publika zna po seriji „Slobodni strelci“ („Just shoot me“), ovih dana ima dva velika razloga za slavlje. Film u kome Spejd tumači glavnu ulogu – „Dickie Roberts: Former Child Star“, zauzeo je prvo mesto top-liste najgledanijih filmova u američkim bioskopima. Takođe, on je nedavno dobio i svoju zvezdu na holivudskom pločniku slavnih.

Prošlonedeljni šampion – tinejdžerski horor „Jeepers Creepers 2“, pao je na drugo mesto liste najgledanijih. Proteklog vikenda debitovao je samo još jedan film – triler „The Order“, koji je završio na šestom mestu. U ovom filmu mladi australijski glumac Hit Ledžer (Heath Ledger) igra sveštenika. Snimanje ovog filma završeno je pre više od 18 meseci, ali je postprodukcija trajala neočekivano dugo.

Narednog vikenda očekuje se bolja poseta bioskopima, jer će svoju američku premijeru doživeti film „Šibicari“ („Matchstick Men“) s Nikolasom Kejdžom (Nicolas Cage) u glavnoj ulozi. Premijera ovog filma u domaćim bioskopima očekuje se početkom oktobra. Istog vikenda očekujemo i meksički vestern „Once Upon A Time in Mexico“ Roberta Rodrigeza, kao i film „Cabin Fever“.

U filmu „Dickie Roberts“ Spejd igra čuvara parkinga koji je nekada bio dete zvezda. Da bi povratio svoje izgubljeno detinjstvo, on se seli kod jedne porodice u predgrađe. U ovom filmu pojavljuju se mnoge prave nekadašnje dečje zvezde koje se danas većinom ne bave šou-biznisom. Najzanimljivije gostujuće uloge ostvarile su nekadašnje dečje zvezde američkih kultnih serija „The Brady Bunch“ i „The Partridge Family“.

Filmovi „Freaky Friday“ i „S.W.A.T.“ prešli su proteklog vikenda magičnu sumu od 100 miliona zarađenih dolara, nakon pet vikenda prikazivanja.

Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama proteklog vikenda:

  1. „Dickie Roberts: Former Child Star“
  2. „Jeepers Creepers 2“
  3. „Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl“
  4. „Freaky Friday“
  5. „S.W.A.T.“
  6. „The Order“
  7. „Open Range“
  8. „Seabiscuit“
  9. „Freddy vs. Jason“
  10. „Uptown Girls“

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike