najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Meril Strip inspirisana Klintom Istvudom

Urednica „Voga” Ana Vintur nije bila uzor po kojem je Meril Strip gradila lik u filmu „Đavo nosi ’pradu’”, već je to bio, između ostalih, Klint Istvud, otkrila je glumica za američki časopis „Varajeti”.

Iako Lorin Vajsberger nije potvrdila da je u svojoj knjizi „Đavo nosi ’pradu’” opisala Anu Vintur, glumica Meril Strip demantovala je glasine da je na liku modne ikone gradila lik stroge i bezdušne urednice modnog časopisa Mirande Prisli.

„Inspiracija za ton i glas bio mi je Klint Istvud”, otkrila je glumica za magazin „Varajeti”, 10 godina posle fantastične uloge u „Đavo nosi ’pradu’”.

Trostruka oskarovka rekla je da poznati glumac nikada ne podiže glas i da obično sagovornik mora da mu se približi ne bi li čuo šta priča, čime automatski postaje najmoćnija osoba u sobi, što je njenom liku dalo željeni efekat.

Prema rečima glumice En Hatavej, koja je takođe igrala u filmu „Đavo nosi ’pradu’”, kad je Meril na probama pribegla efektu „tihog govora”, svi su zinuli od oduševljenja.

Smisao za humor Mirande Prisli, Stripova je preuzela od Majka Nikolsa, s kojim je radila na brojnim filmovima.

Što se tiče izgleda Mirande Prisli, glumica je dodala da je imala dve muze: želela je kombinaciju bele kose supermodela Karmen Delorfis i nenapadne elegancije i nepobitnog autoriteta francuske ekonomistkinje Kristin Lagard.

Ipak, iako je svojim likom doprinela uspehu filma, Stripova je umalo odbila ulogu zbog inicijalne finansijske ponude, koja joj je na kraju udvostručena.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike