najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Mirjana Karanović sa filmom “Dobra žena” po Srbiji

Nakon svetske premijere na prestižnom Sandens filmskom festivalu, prikazivanja u Geteborgu, te uspešne domaće premijere i nagrada na Festu, “Dobra žena” Mirjane Karanović 21. aprila stiže i pred bioskopsku publiku, a glumica i rediteljka će nakon projekcija razgovarati sa publikom, najavio je danas distributer “Fame Solutions”.

Film “Dobra žena”, za koji je Karanović pisala i scenario, uz saradnike Stevana Filipovića i Darka Lungulova, govori o suočavanju i spoznaji, a osnovna ideja je suočavanje sa ličnom prošlošću.

Nakon 30 godina braka, glavna junakinja saznaje tajnu o svom mužu, zbog koje je prisiljena da donese odluku da li će nastaviti da živi skrivajući istinu od sebe same, ili će ostaviti sve ono što je dotad stekla i započeti novo poglavlje, što je u njenim godinama prilično zastrašujuće.

Karanović je na Festu nagrađena “za raskošan dijapazon glumačkih sredstava kojim gradi kompleksan i emotivan lik koji svojom snagom i pojavom nosi čitav film”.

Glumica je takođe dobila novouspostavljenu nagradu Politike, “Milutin Čolić” “za film sa dušom, emotivno zrelog filmskog jezika i snažnog glumačkog ansambla, koji hrabro i duboko prepoznavaje ljudske odnose, isključivosti i slabosti čoveka u nepovoljnim okolnosima, što za posledicu ima naizgled miran život čiju višeslojnu stravu žive sve generacije”.

Osim teme filma koju je obradila, upravo dosadašnje reakcije i razgovori sa publikom, posebno nakon premijere na Festu, motivisali su glumicu da za vreme trajanja bioskopske distribucije bude prisutna na projekcijama u svim gradovima i da učestvuje u posebno osmišljenim razgovorima sa gledaocima.

Ovo će biti prvi put da jedan autor komunicira sa publikom na ovakav direktan način za vreme trajanja distribucije.

U filmu “Dobra žena”, pored Mirjane Karanović, igraju i Boris Isaković, Hristina Popović, Goran Navojec, Ksenija Marinković, Jasna Đuričić, Anđelika Simić, Milan Marić i drugi

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike