Nastavlja se snimanje filma o Vladi Divljanu

Producentska kuća „Starhil“ saopštila je da ulazi u poslednju fazu snimanja filma „Nebeska tema“ o životu i radu muzičara Vlade Divljana. U narednom periodu, tokom jeseni i zime, snimaće se u zatvorenim prostorima, a početkom proleća biće snimljene scene koje zahtevaju lepo i sunčano vreme. Premijera „Nebeske teme“ planirana je za početak leta naredne godine.

„U septembru i oktobru uspešno je obavljeno snimanje pretposlednjeg bloka filma ’Nebeska tema’, na lokacijama u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču. Montaža filma je počela 15. novembra. Imam velika očekivanja od ovog filma i nadam se da će publici biti zanimljivo da ga gleda bar onoliko koliko je nama bilo uzbudljivo da ga snimamo“, rekao je reditelj i scenarista Mladen Matičević.

Hibridna forma filma „Nebeska tema“ sa autentičnom kombinacijom dokumentarnih i igranih elemenata, uz najznačajnije domaće i regionalne autore koji će specijalno za ovu priliku snimiti (i u filmu izvoditi) nove verzije čuvenih pesama Vlade Divljana, čini ovaj film jedinstvenim projektom na našim prostorima, ističu producenti.

U filmu učestvuju: Zdenko Kolar, Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Svetozar Cvetković, Aleksandar Šandorov, Dušan Strajnić, Mladen Juričić Maks, Srđan Gojković Gile, Srđan Šaper, Goranka Matić, Momčilo Moma Rajin, Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan, Ivana Šoljan, Bojana Vunturišević, Dušan Kojić Koja i drugi.

Novo delo scenariste i reditelja Mladena Matičevića zamišljeno je kao filmska posveta jednom od najznačajnijih muzičkih autora sa naših prostora.

(I. A., Politika)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike