U trendu

Nolanov novi „Početak“

Reditelj Kristofer Nolan (Christopher Nolan) odlučio je da napravi malu pauzu od serijala "Betmen" i snimi naučnofantastični film "Početak" ("Inception") po sopstvenom scenariju. Radnja filma je obavijena velom tajne, a publika je imala prilike da vidi takozvani teaser trejler pre filma "Prokletnici" ("Inglourious Basterds"). Misteriju podgreva slogan koji prati ovaj trejler, a koji glasi: "Vaš um je mesto zločina". Naime, radnja filma se odvija u svetu gde ljudi mogu da ulaze jedni drugima u snove.
Spoj glavnog glumca u filmu – Leonarda di Kaprija (Leonardo DiCaprio), i reditelja Nolana mediji u svetu šaljivo objašnjavaju kao jedini način da Nolan napravi najuspešniji film svih vremena, budući da je snimio film "Mračni vitez", koji je na drugom mestu top-liste najuspešnijih, a Di Kaprio je, naravno, glavni glumac najuspešnijeg filma na toj listi – "Titanika". Di Kaprio igra lik Koba, koji neovlašćeno ulazi u tuđe snove da bi izvukao korisne informacije. To radi uz pomoć jedne portabl mašine koja je praktično injekcija u krvotok.
U filmu koji se opisuje kao savremena naučnofantastična akcija smeštena u najdublje strukture ljudskog uma igra i francuska oskarovka Marion Kotijar (Marion Cotillard), i to lik Kobove supruge; Ken Vatanabe (Ken Watanabe) igra negativca koji ucenjuje Koba, dok Džozef Gordon-Levit (Joseph Gordon-Levitt), domaćoj publici najpoznatiji po ulozi u seriji "Treći kamen od Sunca", igra Kobovog asistenta.
Ostatak zvezdane i veoma talentovane glumačke ekipe ovog filma čine Majkl Kejn (Michael Caine), Elen Pejdž (Ellen Page), devojka poznata po ulozi trudne tinejdžerke u filmu "Džuno", Tom Hardi (Tom Hardy), irski glumac Silijan Marfi (Cillian Murphy) i Tom Berindžer (Tom Berenger). "Početak" u naše bioskope stiže u julu 2010.
Britanski reditelj Kristofer Nolan režirao je poslednja dva filma iz serijala o Betmenu – "Betmen: početak" i "Mračni vitez". Između ta dva filma snimio je "Prestiž", priču o dvojici mađioničara koji su svoj rivalitet doveli do suludih razmera. Nolanov trenutak slave ipak je došao mnogo ranije – s filmom "Memento". Što se tiče trećeg filma o Betmenu, zasad se možemo pouzdati samo u izjave Gerija Oldmana i Majkla Kejna, koji su početak snimanja najavili za leto naredne godine, dok bi premijera najverovatnije bila 2011.
Produkcija filma "Početak" počela je u junu u Tokiju, glavnom gradu Japana. Snimanje je nastavljeno u Los Anđelesu, Londonu, Kalgariju, Maroku i Parizu, odakle vam donosimo i jednu sliku.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike