Nominacije za nagradu Emi 2008.

Ovogodišnje Emi nominacije predstavljaju presedan u američkom televizijskom svetu. Naime, najviše nominacija ponele su dve TV serije koje se prikazuju na kablovskim kanalima, što je, malo je reći, neuobičajeno za televizijske prilike preko Atlantika. Sudeći po nominacijama, 60. jubilarna dodela nagrada Emi doneće mnoga iznenađenja.
Za najbolju dramsku TV seriju nominovane su kablovske serije "Mad Men" i "Damages", koje su nedavno završile tek prvu sezonu i koje i domaća publika ima prilike da vidi na kablovskim kanalima koji su nama dostupni. "Mad Men" prednjači u odnosu na druge serije s ukupno 16 nominacija, dok druga imenovana serija ima sedam nominacija. Pored ovih, za najbolju dramsku seriju nominovane su i već dobro poznate serije "Bostonski advokati" ("Boston Legal"), "Dekster" ("Dexter"), Doktor Haus ("House M.D.") i "Izgubljeni" ("Lost"). Strani mediji naglašavaju da je u ovoj kategoriji sigurno najveće iznenađenje izostajanje nominacije za TV seriju "Uvod u anatomiju" ("Grey’s Anatomy").
Za najbolju humorističnu TV seriju nominovane su "Curb Your Enthusiasm", "Entourage", The Office" (2005), "30 Rock" (2006) i "Dva i po čoveka" ("Two and a Half Men"). Na ovoj listi upadljivo nedostaje ranijih godina veoma hvaljena serija "Ružna Beti" ("Ugly Betty"), koja ispade toliko televizijsko čuda da maltene svaka država ima bar po jednu njenu verziju urađenu po sličnom scenariju.
Kada je o glumačkim nominacijama reč, za najbolju mušku ulogu u humorističnoj seriji nominovani su Alek Boldvin (Alec Baldwin) za "30 Rock", Stiv Karel (Steve Carell) za seriju "The Office", Li Pejs (Lee Pace) za "Pushing Daisies", Toni Šalhob (Tony Shalhoub) za seriju "Monk" i Čarli Šin (Charlie Sheen) za "Dva i po čoveka" ("Two and a Half Men").
U kategoriji najboljeg glumca u dramskim serijama nominovani su: Gabrijel Bern (Gabriel Byrne) za "In Treatment", Brajan Krenston (Bryan Cranston) i Majk S. Hol (Michael C. Hal) za "Dekstera" (2006), Džon Ham (Jon Hamm) za "Mad Men", Hju Lori (Hugh Laurie) za "Doktora Hausa" i Džejms Spejder (James Spader) za seriju "Bostonski advokati".
Sutra čitajte više o nominacijama za nagradu Emi.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike